0
1
0
1
2
3
4
5
6
7
8
9
0
0
1
2
3
4
5
6
7
8
9
%

Global Privacy Policy (croatian)

Datum zadnjeg ažuriranja: January 21, 2022

Select language

Choreograph je globalno podatkovno i tehnološko poduzeće koje klijentima pruža raznovrsna marketinška rješenja temeljena na podacima u okviru svoje ponude proizvoda i usluga. Mi smo tvrtka WPP-a i blisko surađujemo s drugim tvrtkama diljem mreže WPP-a, uključujući GroupM i njezine agencije te druge specijalizirane tvrtke, kao što su GroupM Nexus i Resolve Aps, a također upotrebljavamo određene tehnologije i proizvode tvrtke GroupM. Za više informacija o tvrtki WPP kliknite ovdje, a o tvrtki GroupM kliknite ovdje.

Svrha je ovih pravila o zaštiti privatnosti pružiti vama, potrošaču, informacije o tome kako možemo prikupljati i obrađivati vaše osobne podatke (ponekad se nazivaju „osobni podaci” ili „osobni podaci koji se mogu identificirati”). To obuhvaća mrežne i izvanmrežne osobne podatke, kako je objašnjeno na našem Portalu preferencija potrošača.

Ovo su globalna pravila o zaštiti privatnosti. Ako pristupate ovim pravilima iz Europske unije, pročitajte i odjeljak Pravo na privatnost pojedinaca u Ujedinjenom Kraljevstvu, Europskom gospodarskom prostoru i Švicarskoj. Ako ste stanovnik Kalifornije, pročitajte i odjeljak Pravo na privatnost pojedinaca u Kaliforniji.

ostala pravila o zaštiti privatnosti

Ova pravila o zaštiti privatnosti ne odnose se na osobne podatke prikupljene tijekom upotrebe mrežnog mjesta društva Choreograph na mrežnoj adresi www.choreograph.com. Te se informacije mogu pronaći ovdje.

Ako želite saznati kako su se vaši osobni podaci upotrebljavali tijekom postupka zapošljavanja, pravila o zaštiti privatnosti tijekom zapošljavanja možete pronaći ovdje.

Savjetujemo vam da pročitate cjelokupna pravila o zaštiti privatnosti, no ako biste radije koristili poveznice na sadržaje u nastavku, one će vas odvesti na pojedine odjeljke:

naše usluge

Ovaj odjeljak pruža informacije o uslugama koje nudimo svojim klijentima. Naši su „klijenti" poduzeća koja izravno surađuju s potrošačima, npr. oglašivači koji potrošačima prodaju svoje proizvode i usluge. Ne nudimo svoje usluge izravno potrošačima. Radimo izravno s klijentima, ili preko agenta (kao što je agent za prikupljanje i obradu podataka ili za zakup medijskog prostora) koji djeluje u ime klijenta.

Naši klijenti koriste naše usluge kako bi potrošačima pružili učinkovito i relevantno mrežno i izvanmrežno oglašavanje. Pomažemo oglašivačima razumjeti interese, preferencije i potrebe svojih trenutačnih klijenata, te im pomažemo pronaći potencijalne nove klijente na svim medijskim kanalima. Naše usluge pružaju klijentima jedinstven i cjelovit pogled na njihove trenutačne i potencijalne klijente, te im omogućuju isporuku oglašavanja potrošačima za koje je vjerojatnije da ih zanimaju njihovi proizvodi i usluge.

Naše „Usluge" mogu se široko definirati u tri kategorije aktivnosti: Sinkronizacija, sastavljanje i provedba, kako je detaljnije opisano u nastavku.

Sinkronizacija Sastavljanje Izvedba
Uključivanje podataka Obogaćivanje podataka Planiranje
Pročišćavanje podataka Uvidi Aktiviranje
Povezivanje podataka Modeliranje Optimizacija
Razlučivanje identiteta Segmentiranje Mjerenje i izvješćivanje
Profiliranje
Simuliranje

Za opis svake navedene usluge pogledajte Svrhe obrade.

naše tehnologije i proizvodi

U nastavku je prikaz proizvoda i tehnologija koje rabimo za pružanje usluga.

Naziv usluge Opis usluge
Grafikon ID-a Identifikacijski grafikon koristi grafičke tehnologije i strojno učenje za otkrivanje veza i odnosa među ljudima, mjestima i radnjama. Pruža cjelovit pogled na identitet potrošača, kombinirajući podatke prve i treće strane kako bi se osigurao sveobuhvatan skup atributa o potrošaču ili kućanstvu (kao što su demografski podaci, psihografski podaci, interesi, kupovne navike, zdravstveni uvidi itd.). To omogućava tvrtki Choreograph da pruži usluge povezivanja podataka, raščlanjivanja identiteta, uvida u potrošače, obogaćivanja, modeliranja i segmentiranja.
Mreža grafikona ID-a (IDN) Mreža identifikacijskih grafikona temelj je identifikacijskog grafikona. Odnosi se na raznovrsne podatke koji se nalaze na grafikonu, uključujući podatke prve strane klijenta, licencirane podatke treće strane, kao i vlasničke podatke tvrtke Choreograph, kako je opisano u nastavku, uključujući: Audience Origin; i-Behaviour (SAD, Kanada, UK), Conexance (Francuska), AmeriLINK (SAD) i mPlatform (globalno).
Audience Origin Audience Origin je naša kvartalna anketa za potrošače koju provode naši pouzdani pružatelji usluga na globalnoj razini. Potrošačima postavljamo brojna prilagođena pitanja o njihovim medijskim navikama, kupnjama po kategorijama, medijskim dodirnim točkama te psihografskim i demografskim podacima kako bismo bolje razumjeli njihove motivacije, navike i stavove. Odgovori u anketama kombiniraju se (ili objedinjuju) kako bi se razumjeli opći stavovi potrošača te u svrhu medijskog planiranja i zakupa medijskog prostora. U nekim slučajevima primamo i podatke na razini pojedinih ispitanika koji se upotrebljavaju za modeliranje.
Fuzija Fuzija se koristi tehnologijama AI za pružanje usluga obogaćivanja i povezivanja podataka za naše klijente pomoću podataka prikupljenih u anketama od Audience Origin, kao i podataka o publici od mPlatform i drugih licenciranih izvora podataka trećih strana.
Simulator strategije Naš simulator strategije pomaže stimulirati ili predvidjeti učinak promjena u navikama potrošača i tržišnoj dinamici na poslovanje klijenta, uz pomoć umjetne populacije iz podataka prikupljenih u anketama od Audience Origin. To pomaže našim klijetima planirati zakup medijskog prostora na napredan način.
Conexance (Francuska)
iBehavior (UK)
Choreograph France (ranije Conexance i iBehavior) naša je suradnička baza podataka u Francuskoj i Ujedinjenoj Kraljevini.

Tvrtka Choreograph obrađivač je podataka prema OUZP-u koji djeluje isključivo na zahtjev svojih članova i u njihovo ime provodi obrade osobnih podataka u svrhu pružanja sljedećih usluga: usluge modeliranja (za pronalaženje potencijalnih novih kupaca), usluge reaktivacije i optimizacije (za pomoć pri ponovnom povezivanju s bivšim kupcima) te obogaćivanje podataka (dodavanja podatkovnih varijabli postojećoj datoteci potrošača člana). To pomaže članovima u provedbi marketinških kampanja poštom, e-poštom, SMS-om ili putem interneta.

Za više informacija o postupcima obrade osobnih podataka koje provodi tvrtka Choreograph France u sklopu svojeg suradničkog poslovanja, posjetite:

AmeriLINK
(SAD)
AmeriLINK je baza podataka o potrošačima u SAD-u u našem vlasništvu koja prikuplja, pohranjuje i organizira podatke o potrošačima i kućanstvima, uključujući demografske i psihografske podatke, podatke o zdravlju i blagostanju, podatke o životnim događajima, podatke o transakcijama/kupnji, podatke o stavovima i financijske indikatore. Uporabom naše baze podataka o potrošačima, Choreograph pruža klijentima AmeriLINK-a usluge modeliranja, uključujući modeliranje prema sličnosti, usluge obogaćivanja podataka (dodavanje podatkovnih varijabli u datoteku postojećih potrošača klijenta), usluge pročišćavanje podataka (kao što je standardizacija adresa, uskraćivanje) i usluge najma popisa.

 

Registrirani smo kao posrednik podataka u Kaliforniji i Vermontu.

AmeriLINK Activate Activate je jedan od aktivacijskih kanala tvrtke Choreograph. Klijenti mogu upotrebljavati Activate na samoposlužnoj ili upravljanoj usluzi, što omogućava klijentima da prenesu svoje podatke prve strane na platformu, pristupe dodanim licenciranim i vlasničkim podacima treće strane i usmjere publiku na DSP i društvene kanale za mrežnu aktivaciju.
mPlatform [m]PLATFORM je rješenje za prikupljanje podataka od publike koje izgrađuje skalabilne personalizirane odnose s potrošačima. Prikuplja podatke o navikama konzumacije medija kako bi se tvrtki Choreograph omogućilo da stekne uvid u interese, preferencije i životni stil potrošača te kreira profile potrošača. Tim se alatom koristimo kako bismo klijentima pružili uvid u potrošače te modeliranje (uključujući modeliranje po sličnosti). Također, mPlatform je aktivacijska platforma, koja nam omogućuje da usmjerimo publiku na DSP za aktivaciju. Više informacija o značajci mPlatform potražite ovdje.
Proteus Proteus u pravoj mjeri obrađuje programatske podatke od zakupa medijskog prostora. Unosi, povezuje i normalizira podatke o razini prijave u svim programatskim aktivnostima naših agencija, što nam omogućava da klijentima pružimo sljedeće usluge: modeliranje, uvid, medijsko planiranje i izvješćivanje o kampanjama.
GeoGraph GeoGraph je geoprostorna platforma za mapiranje koja unosi podatke o lokaciji i druge podatke radi lakše vizualizacije dijelova svijeta u kojima potrošači žive ili ih posjećuju. Slika dobivena kombinacijom ovih točaka podataka može se rabiti za analizu, uvid, planiranje, obogaćivanje ili ciljanje na temelju lokacije.
Choreograph Create Choreograph Create je inteligentna kreativna platforma koja olakšava dinamičnu kreativnu optimizaciju oglašavanja. Klijenti mogu dizajnirati i izraditi personalizirani oglasni sadržaj, mjeriti i analizirati uspješnost kampanje, uključujući mjerenje kontaktnih trenutaka za ograničavanje frekvencije, i identificirati putovanje korisnika kako bi razumjeli elemente koji potiču bolju uspješnost oglašavanja.

 

podaci koje prikupljamo

Prikupljamo različite podatke koji uključuju osobne podatke prilikom pružanja naših usluga:

identifikatori („ID”).

 • Izvanmrežni osobni podaci, uključujući ime i prezime, telefonski broj;
 • Mrežni ID uključujući adresu e-pošte, IP adresu, ID kolačića, ID uređaja uključujući ID mobilnog oglašavanja (MAIDs) kao što je „IDFA" tvrtke Apple i Oglašivački ID tvrtke Google;
 • Vlasnički ID tvrtke Choreograph koji na jedinstven način identificira potrošače u vlastitom identitetskom okruženju, uključujući „K-LINK”, „ChoreoID”, „[mP]ID”; i
 • Drugi ID koje možemo primiti od trećih strana, uključujući ID anketa ili panela potrošača koji popunjavaju anketu, ili partnera treće strane uključenih u program.

podaci o transakcijama i kupnji, uključujući kategoriju proizvoda (npr. nakit, odjeća, kućni ljubimci, putovanje, sport) i pojedinosti o kupnji (npr. broj narudžbi, potrošena vrijednost, vrsta plaćanja, način kupnje). Ne prikupljamo bankovne podatke, podatke o kreditnoj kartici, niti druge podatke na razini financijskog računa. Koristimo se i modeliranim podacima o transakcijama o vjerojatnosti ili „sklonosti" potrošača kupnji određene robne marke ili proizvoda.

podaci o uređaju i pregledniku, uključujući vrstu i inačicu preglednika, jezik preglednika, operativni sustav i vrstu veze (npr. žična ili Wi-Fi).

podaci o internetskoj aktivnosti, uključujući URL stranice (ili kategoriju URL-a stranice), web-mjesto/stranicu s koje je potrošač došao prije pregledavanja oglasa, datum i sat internetske aktivnosti, učestalost posjeta mrežnog mjesta, pojmove pretraživane na web-mjestu, interakciju s oglasom (npr. je li potrošač kliknuo oglas) kao i sadržaj oglasa te interakciju sa sadržajem na mrežnom mjestu oglašivača ili izdavača, uključujući podatke o proizvodu pohranjene kao „ID proizvoda”.

demografski podaci, uključujući dob, spol, prihode, bračno stanje, status kućanstva, obrazovanje.

psihografski podaci, uključujući interese, način života, stavove, osobnost.

podaci o lokaciji, uključujući poštansku adresu, IP adresu (koja se pretvara u lokacijske podatke o zemlji, regiji ili poštanskom broju) te podatke o zemljopisnoj širini/dužini objekata/kuća (u SAD-u).

osjetljivi podaci , uključujući rodni identitet, seksualnu orijentaciju, invaliditet, vjeroispovijest, etničku pripadnost, zdravstvene podatke (vidjeti u nastavku).  Choreograph ne dopušta da se osjetljivi podaci upotrebljavaju za ciljanje niti za ponovno ciljanje.

Zdravstveni podaci o zdravstvenom stanju ili liječenjima na razini pojedinca.  Naši zdravstveni podaci ne uključuju nikakve „zaštićene zdravstvene informacije” (PHI) koje su regulirane Zakonom o prenosivosti i odgovornosti zdravstvenog osiguranja (HIPAA).

Ne prikupljaju se niti upotrebljavaju svi gore navedeni podaci u svim regijama u kojima se usluge nude. Ako želite saznati kojim vašim osobnim podacima raspolažemo, upotrijebite naš Portal preferencija potrošača.

kako rabimo te podatke

U tablici u nastavku opisane su svrhe u koje rabimo različite vrste podataka tijekom pružanja naših usluga. Detaljniji opis svake od ovih svrha potražite u odjeljku Svrhe obrade. Osim u svrhe navedene u nastavku, možemo upotrebljavati sve podatke ili kombinaciju podataka koje prikupimo za otkrivanje ili sprječavanje prijevare ili za obranu svojih zakonskih prava i postupanje u skladu sa zakonom.

Sinkronizacija

Vrsta podataka Kako rabimo te podatke
Uključivanje podataka Pročišćavanje podataka Povezivanje podataka Razlučivanje identiteta
Puno ime i prezime, poštanska adresa, adresa e-pošte, telefonski broj
Mrežni ID, uključujući IP adresu, ID kolačića, ID medijskog oglašavanja (MAID), ID uređaja
ID ankete ili panela ✓ (uskraćivanje)
Odgovori na ankete
Podaci o kupnjama i transakcijama
Podaci o uređaju i pregledniku
Podaci o mrežnoj aktivnosti
Podaci o lokaciji
Osjetljivi podaci

Sastavljanje

Vrsta podataka Kako rabimo te podatke
Obogaćivanje podataka Uvidi Modeliranje Segmentiranje Profiliranje Simuliranje
Puno ime i prezime, poštanska adresa, adresa e-pošte, telefonski broj
Mrežni ID, uključujući IP adresu, ID kolačića, ID medijskog oglašavanja (MAID), ID uređaja
ID ankete ili panela
Odgovori na ankete
Podaci o kupnjama i transakcijama
Podaci o uređaju i pregledniku
Podaci o mrežnoj aktivnosti
Podaci o lokaciji
Osjetljivi podaci  ✗  ✗  ✗

Izvedba

Vrsta podataka Kako rabimo te podatke
Planiranje Aktiviranje Optimizacija Mjerenje i izvješćivanje
Puno ime i prezime, poštanska adresa, adresa e-pošte, telefonski broj
Mrežni ID, uključujući IP adresu, ID kolačića, ID medijskog oglašavanja (MAID), ID uređaja
ID ankete ili panela
Odgovori na ankete
Podaci o kupnjama i transakcijama
Podaci o uređaju i pregledniku
Podaci o mrežnoj aktivnosti
Podaci o lokaciji
Osjetljivi podaci  ✗  ✗

 

svrhe obrade

Usluge Svrhe obrade Opis svrhe
Sinkronizacija Uključivanje podataka Unošenje podataka o klijentu u podatkovno okruženje tvrtke Choreograph ili okruženje čistog prostora koji pruža treća strana. Unošenje licenciranih podataka treće strane na tehnološke platforme tvrtke Choreograph.
Pročišćavanje podataka Čišćenje podataka klijenata, uključujući spajanje/pročišćavanje, standardizaciju adrese i uskraćivanje.
Povezivanje podataka Povezivanje podataka klijenata s potrošačima koji se nalaze u vlasničkoj bazi podataka tvrtke Choreograph. Povezivanje izvanmmrežnih s mrežnim podacima, kao što su podaci prikupljeni izvanmrežno (npr. ime, poštanska adresa itd.) s vašim mrežnim aktivnostima ili mrežnim identifikatorima (npr. identifikatorom uređaja, identifikatorom kolačića itd.). Povezivanje različitih uređaja radi utvrđivanja da dva ili više uređaja pripadaju istom korisniku ili kućanstvu
Razlučivanje identiteta Izrada prikaza pojedinog potrošača u vlasništvu klijenta među poznatim i nepoznatim potrošačima. Dodjela jedinstvenog identiteta potrošačima, uključujući identitet u vlasništvu tvrtke Choreograph.
Sastavljanje Obogaćivanje podataka Poboljšanje podataka klijenata dodavanjem (ili pripajanjem) podataka o potrošačima iz baze podataka u vlasništvu tvrtke Choreograph.
Uvidi Uporaba zbirke podataka za razumijevanje ili stjecanje uvida u interese, motivacije, navike i preferencije potrošača. To može biti na razini pojedinog potrošača, ili na razini skupine ili populacije.
Modeliranje Izrada modela (ili skupa „pravila") koji predviđaju navike potrošača ili upućuju na vjerojatne osobine potrošača.
Segmentiranje Izrada skupina potrošača (ponekad se nazivaju segmenti, publike ili popisi) koji imaju jednake ili slične osobine, uvjete, potrebe ili preferencije na osnovi stvarnih ili pretpostavljenih podataka.
Profiliranje Označavanje ili opisivanje potrošača na osnovi njihovih vjerojatnih osobina, navika i/ili demografskih podataka, koje se rabi u modeliranju, segmentiranju ili aktiviranju.
Simuliranje Testiranje potencijalnih ishoda marketinga simuliranjem navika populacije pomoću podataka klijenata i podataka tvrtke Choreograph.
Izvedba Planiranje Planiranje zakupa medijskog prostora na svim kanalima, uključujući automatizirane alate
Aktiviranje Isporuka publike platformama za zakup medijskog prostora i društvenim platformama za mrežno oglašavanje. Isporuka popisa distribucijskim centrima klijenta ili treće strane za izvanmrežno oglašavanje (npr. putem pošte ili telefona).
Optimizacija Izrada oglasa relevantnih za potrošače na temelju interesa, lokacije, jezičnih preferencija itd.
Optimiziranje oglasa (uključujući stvarno vrijeme) drugim podacima (kao što su informacije o vremenu, prethodno pregledani proizvodi itd.)
Razumijevanje putovanja potrošača od prvog kontakta do prodaje / ponovnog ciljanja zbog personaliziranje potrošačkih iskustava.
Mjerenje i izvješćivanje Mjerenje i izvješćivanje o uspješnosti oglašivačke kampanje

 

izvori podataka

Podatke dobivamo iz različitih izvora, uključujući:

 • Od naših klijenata koji se možda koriste našim uslugama za unos svojih podataka na naše platforme te rabe naše kolačiće i piksele za prikupljanje podataka od potrošača koji posjećuju mrežne stranice i aplikacije u vlasništvu klijenata. Više informacija o kolačićima kojima se koristimo potražite u odjeljku Kolačići.
 • Izravno od potrošača, uključujući potrošače koji pristaju sudjelovati u našim anketama (ili anketama koje provode naši partneri treće strane) te s pomoću kolačića, piksela i drugih sličnih tehnologija na mrežnim stranicama i aplikacijama.  Osjetljive podatke prikupljamo samo putem anketa za potrošače u kojima su potrošači dobrovoljno dostavili podatke (ili u slučaju podataka o etničkoj pripadnosti, prema demografskim i geografskim podacima).   Više informacija o kolačićima kojima se koristimo potražite u odjeljku Kolačići.
 • Iz različitih dijelova našeg poslovanja. Na primjer, uzimamo podatke o transakcijama koje pružaju članovi naših kooperativnih poduzeća (i-Behaviour i Conexance) i pretvaramo ih u opće kategorije proizvoda, npr. mjerila „Ženska odjeća” i „Nedavne kupnje”, „Učestalost” i „Novčani podaci”, kao što su datum posljednje narudžbe ženske odjeće, broj narudžbi ženske odjeće u posljednjih 12 mjeseci, ukupan potrošeni iznos i prosječna vrijednost potrošnje na žensku odjeću u posljednjih 12 mjeseci itd.
 • Iz javne evidencije, tamo gdje je dostupna u određenim zemljama, kao što su strukovne i rekreativne dozvole (npr. ribičke dozvole), poštanska evidencija (za standardizaciju adresa), popisi uskraćenih podataka (npr. registri „ne zovi“) i evidencija popisa stanovništva.
 • Od naših pouzdanih partnera treće strane. Neki od tih partnera mogu kombinirati podatke iz različitih izvora.

kolačići

U ovom se odjeljku opisuju kolačići koje rabimo prilikom pružanja usluga klijentima, uključujući oglašavanje na temelju interesa ili navika. To uključuje kolačiće koji mogu biti postavljeni na vaš preglednik kad posjećujete mrežne stranice klijenata ili mrežne stranice koje se prikazuju na oglasima naših klijenata. Za kolačiće kojima se koristimo na našem korporativnom web-mjestu pogledajte naša Pravila o kolačićima.

Kolačić je mala alfanumerička tekstualna datoteka koju na preglednik pohranjuje mrežno mjesto ili oglasni poslužitelj treće strane ili druga treća strana, koji tom mrežnom mjestu ili trećoj strani omogućuje prepoznavanje tog preglednika i pamćenje određenih informacija o korisniku. Naši su kolačići postojani (što znači da ostaju pohranjeni dok ne isteknu ili dok ih korisnik ne obriše/ukloni) i sadržavaju jedinstvene nasumično generirane vrijednosti koje omogućuju našim uslugama razlikovanje preglednika i uređaja i povezani su s određenim informacija o korisniku. Naši kolačići, zajedno s povezanim informacijama o korisniku, rabe se u obavljanju naših usluga, uključujući oglašavanje temeljeno na interesima.

U sljedećoj tablici prikazane su informacije o našim kolačićima.

Naziv kolačića Domena Trajanje kolačića Osvježava li se kolačić? Informacije pohranjene u kolačiću Slučajevi uporabe Svrhe registrirane u okviru IAB okvira za transparentnost i pristanak (samo OUZP)
id mookie1.com 395 dana Da Univerzalni serijski broj Aktiviranje
Optimizacija
Izvješćivanje
Mjerenje (atribucija)
Sigurnost
1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10
ov mookie1.com 395 dana Da Jedinstveni identifikator Izvješćivanje
Mjerenje (atribucija)
Sigurnost
1, 7, 8, 10
mdata mookie1.com 395 dana Da Jedinstveni serijski broj
Vremenska oznaka kreiranja
Verzija kolačića
Aktiviranje 1, 2, 3, 4, 5, 6, 10
syncdata_<PARTNER> mookie1.com 10 dana Da Jedinstveni serijski broj
Vremenska oznaka kreiranja
Posjetiteljski ID partnera podataka
Povezivanje podataka
Aktivacija
1, 2, 3, 4, 5, 6, 10
ibkukiuno ib.mookie1.com 365 dana Da E-pošta s oznakom
ID sesije
ID koreografije (pod nazivom „Velo ID”)
Zadnji datum upotrebe kolačića
Offerpath ID
Metoda pretraživanja Velo profila
Metoda pretraživanja oznake e-pošte
Datum kreiranja kolačića
Broj slučajeva kada je kolačić viđen
Nije primjenjivo
ibkukinet ib.mookie1.com 365 dana Da IP adresa
Datum
Nije primjenjivo
src0_xxxx d.lemonpi.io 30 dana Da ID proizvoda koje je potrošač pregledao na mrežnom mjestu oglašivača Optimizacija Nije primjenjivo
lpc d.lemonpi.io 30 dana Da Vremenska oznaka
ID konverzije za kampanju oglašivača
Optimizacija, izvješćivanje Nije primjenjivo
lpuid Lemonpi.io 365 dana Da Jedinstveni ID korisnika Povezivanje podataka Nije primjenjivo
_ud Lemonpi.io 30 dana Da ID proizvoda koje je potrošač pregledavao, stavio u košaricu i/ili kupio na mrežnom mjestu oglašivača. Optimizacija Nije primjenjivo

U okruženju aplikacije, vašem će se uređaju dodijeliti identitet oglasa (umjesto identiteta kolačića). To je alfanumerički identifikator koji dostupnim čini platforma ili operacijski sustav (kao što su Apple iOS ili Google Android), a koji omogućuje programerima aplikacije i trećim stranama prepoznavanje određenog uređaja u aplikacijskom okruženju i povezivanje određenih podataka s korisnikom. Primjeri oglašivačkih identiteta uključuju mobilne oglašivačke identitete (MAIDs), kao što su „IDFA“ tvrtke Apple i oglašivački identitet tvrtke Google.  Oglašivački identitet, zajedno s korisničkim podacima koje prikuplja, rabi se tijekom pružanja naših usluga, uključujući oglašavanje temeljeno na interesima.

kako dijelimo podatke

dijeljenje podataka u pružanju naših usluga

Klijenti: Podatke opisane u ovoj obavijesti o zaštiti privatnosti rabimo za pružanje usluga našim klijentima (ili agentima koji djeluju u ime klijenata), što može uključivati dijeljenje, licenciranje ili omogućavanje našim klijentima pristup podacima. Za našu kooperativnu bazu podataka (i-Behaviour i Conexance) dijelimo podatke unutar kooperative članovima sudionicima kooperative, kao i s drugim dijelovima poslovanja tvrtke Choreograph (pogledajte odjeljak Izvori podataka u kojem je opisano kako prikupljamo podatke od drugih dijelova našeg poslovanja).

Tvrtke unutar grupe: Podatke dijelimo i interno s tvrtkama iz naše grupe WPP i GroupM te s njihovim agencijama, među kojima su Mindshare, MediaCom, Wavemaker, Essence, m/SIX, GroupM Nexus, GTB i CMI.

Pružatelji usluga: Dijelimo podatke i s pružateljima usluga trećih strana koje pružaju usluge i djeluju u naše ime i/ili u ime naših klijenata prilikom pružanja usluga, kao što su tvrtke koje su odgovorne za isporuku oglašavanja, uključujući platforme okrenute potrošnji, oglašivačke mreže, razmjene oglašavanja i oglašivačke poslužitelje, kao i distribucijski centri za izvanmrežne marketinške kampanje, pružatelji usluga uključeni u tehnološku ili korisničku podršku, postupke, mrežni ili podatkovni hosting/pohranu, naplatu, računovodstvo, sigurnost, marketing, upravljanje podacima, validaciju, poboljšanje ili higijenu, ili nam na drugi način pomažu u pružanju, razvijanju, održavanju i unaprjeđivanju naših usluga i proizvoda.

Ostalo: Za Choreograph Create možemo dijeliti kreativni videosadržaj s uslugom YouTube putem YouTube API usluga koji će se prikazivati na platformi YouTube u korist naših klijenata. Na te se usluge primjenjuju Uvjeti usluga YouTube (https://www.youtube.com/t/terms, Pravila o zaštiti privatnosti (http://www.google.com/policies/privacy) i Uvjeti YouTube API usluga (https://developers.google.com/youtube/terms/api-services-terms-of-service). Ne preuzimamo odgovornost za sadržaj ni praksu zaštite privatnosti usluga treće strane. Savjetujemo vam da pažljivo pregledate pravila zaštite privatnosti svih usluga treće strane kojima pristupate. Pristup uslugama YouTube API možete opozvati putem Googleove stranice sigurnosnih postavki na adresi https://myaccount.google.com/permissions.

dijeljenje podataka u pravne svrhe:

Osobne podatke možemo dijeliti s trećim stranama (uključujući tijela za provedbu zakona, revizore i nadzorna tijela) radi:

 • Pridržavanja pravnog postupka ili nadzorne istrage (npr. sudski poziv ili sudski nalog).
 • Provedbe naših uvjeta usluge, ovih Pravila o zaštiti privatnosti ili drugih ugovora s vama, uključujući istragu ili moguće kršenje istih.
 • Očitovanja o tvrdnjama da bilo koji sadržaj krši prava trećih strana.
 • Zaštite prava, vlasništva ili osobne sigurnosti nas, naše platforme, naših klijenata, naših agenata ili povezanih društava, njihovih korisnika i/ili javnosti. Isto tako možemo dati podatke drugim tvrtkama i organizacijama (uključujući tijela za provođenje zakona) za zaštitu od prijevara, zaštitu od neželjene pošte/zlonamjernog softvera i u slične svrhe.

dijeljenje podataka u korporativne svrhe

Prijenos podataka nakonpromjene kontrole: Ako neko drugo trgovačko društvo stekne vlasništvo nad nama, ili nad cjelokupnom ili znatnim dijelom imovine naše tvrtke konsolidacijom, spajanjem, kupnjom imovine ili nekom drugom transakcijom, zadržavamo pravo prijenosa svih podataka (uključujući sve podatke koje ste možda ustupili preko stranice „Obratite nam se“) koje su u našem posjedu ili pod našom kontrolom stjecatelju, a te podatke stjecatelj može rabiti u svojem poslovanju.

Dijeljenje podataka u korporativnoj transakciji: Osobne podatke možemo dijeliti i u slučaju velike korporativne transakcije, uključujući, na primjer, spajanje, ulaganje, stjecanje, reorganizaciju, konsolidaciju, stečaj, likvidaciju ili prodaju dijela ili cjelokupne naše imovine ili u svrhe dubinske analize povezane s takvom transakcijom.

sigurnost podataka

Očuvanje privatnosti osobnih podataka potrošača vrlo nam je bitno, što znači da vodimo računa i pridajemo posebnu pozornost sigurnosnim mjerama kako bismo te podatke zaštitili od povrede podataka. Pridržavamo se standarda djelatnosti radi zaštite od neovlaštenog pristupa, zadržavanja ili otkrivanja podataka. To uključuje fizičke, elektroničke i upravljačke aktivnosti za zaštitu integriteta, pristupa i uporabe podataka.

Tvrtka Choreograph prepoznaje važnost sveobuhvatnog programa sigurnosti podataka, te potrebu da se podaci koje obrađujemo održavaju točno i sigurno. Primjenjujemo tehničke, organizacijske i administrativne zaštitne mjere za zaštitu podataka koje posjedujemo. Rabimo više slojeva sigurnosti, kombinirajući najsuvremeniju zaštitu pomoću vatrozida, strogo kontroliran pristup i druge sigurnosne mjere za zaštitu od neovlaštene uporabe ili izmjene naših podataka.

zadržavanje

Tvrtka Choreograph pridržava se pravila WPP-a o zadržavanju podataka i ne zadržava podatke koji nisu potrebni za naše svakodnevno poslovanje ili za pružanje usluga našim klijentima. Razdoblje zadržavanja razlikovat će se, a ovisi o vrsti podataka, svrsi kojoj služe u isporuci proizvoda i usluga našem klijentu te poštivanju ugovornih obveza klijenta. U svim slučajevima pridržavamo se odgovarajućih zakona i propisa, ugovornih obveza te brišemo podatke kada je to potrebno.

Tvrtka Choreograph također može pohraniti i zadržati osobne podatke koji su deidentificirani ili potpuno anonimizirani, tako da oni više nisu osobni podaci. To mogu biti podaci koji su objedinjeni tako da više ne identificiraju pojedinca, a rabe se prvenstveno u svrhu uvida i planiranja.

međunarodni prijenosi osobnih podataka

Choreograph je globalna tvrtka koja pruža usluge klijentima u više regija i zemalja.

Tamo gdje je to moguće, osobne podatke pohranjujemo lokalno, na primjer u EU-u (za EMEA i UK), Tajvanu, Singapuru i Kini (za APAC) i SAD-u (za Sjevernu Ameriku), ovisno o lokaciji potrošača.

Međutim, možda ćemo trebati prenijeti osobne podatke izvan tih lokacija u sljedećim situacijama:

 • Kada smo dužni prenijeti podatke svojim klijentima ili pružateljima usluga na lokacije koje nisu one na kojima se pohranjuju naši podaci.
 • Kada naši inženjerski timovi ili timovi za podršku trebaju „pristupiti“ (uključujući pristup na daljinu) osobnim podacima izvan lokacije na kojoj se nalaze radi izgradnje, održavanja i/ili nadzora naših sustava i platformi.
 • Kada nam usluge pruža međufunkcijski ili međuagencijski tim, koji može imati sjedište na različitim lokacijama i treba pristupiti osobnim podacima iz različitih lokacija.

Kada provodimo te međunarodno prijenose, osiguravamo da su u skladu sa svim mjerodavnim lokalnim zakonima o zaštiti podataka i privatnosti.

članstvo u strukovnim udrugama

Tvrtka Choreograph aktivna je članica strukovnih udruga koje upravljaju politikama o zaštiti privatnosti potrošača na internetu u kontekstu mrežnog oglašavanja, među kojima su: Savez za digitalno oglašavanje (DAA), Europski savez za digitalno oglašavanje (eDAA) i Okvir za transparentnost i pristanak IAB-a (IAB TCF). Tvrtka Choreograph pridržava se Samoregulatornih načela DAA-a i Pravila IAB-a TCF-a. Smatramo da se tim kodeksima i načelima štiti privatnost potrošača.

Posjetite naš Portal preferencija potrošača za više informacija o tome kako ostvariti svoje pravo na privatnost putem mehanizama za isključivanje DAA-a.

 

portal preferencija potrošača

Tvrtka Choreograph predana je prvenstveno pružanju rješenja privatnosti našim klijentima i ugrađivanju privatnosti u dizajn naših proizvoda i usluga. Prepoznajemo kontrolu koju trebate dobiti u vezi s odlukama koje donosimo o tome kako se rabe vaši osobni podaci. Ovaj centar za preferencije izgrađen je kako bi vam omogućio jednostavan i transparentan postupak za ostvarivanje vaših prava prema propisima o privatnosti.

Želimo vam pružiti što više informacija kako biste mogli donijeti informiranu odluku. Brojni su načini na koje možete ostvariti svoja prava putem ovog portala. Različite metode ovisit će o zemlji u kojoj živite, te o vrsti podataka koje imamo o vama.

Zbog naravi usluga koje pružamo našim klijentima, na različite načine postupamo s vašim mrežnim i izvanmrežnim podacima. Više informacija o našim uslugama pročitajte u odjeljku o pravilima zaštite privatnosti putem poveznice Naše usluge. Ovaj Portal preferencija potrošača može se koristiti za ostvarivanje vaših prava u vezi s izvanmrežnim i mrežnim podacima. Pokušat ćemo odgovoriti na vaš zahtjev što je prije moguće, ali u svakom slučaju u vremenskim okvirima propisanima zakonima o zaštiti privatnosti u vašoj zemlji.

vaši podaci

Kreirali smo portal prilagođen korisnicima kako biste mogli kontrolirati kako rabimo vaše digitalne osobne podatke.  To uključuje i osobne podatke koje prikupljamo o vama na mreži i mogu uključivati mrežne ID-je, informacije o uređaju i pregledniku, informacije o mrežnoj aktivnosti i lokacijske podatke (pogledajte odjeljak x za opis tih vrsta podataka) te vaše osobne podatke kao što su ime i prezime, telefonski broj i poštanska adresa.

Vrsta digitalnih osobnih podataka koje prikupljamo može se promijeniti ovisno o tome gdje se nalazite jer ne pružamo sve svoje usluge u svim područjima.   Da biste saznali više o tome koje podatke imamo o vama i kako možete upravljati svojim podacima, kliknite ovdje.  Odluke koje putem našeg portala donesete o tome kako se možemo koristiti vašim digitalnim osobnim podacima primjenjivat će se samo na određeni preglednik ili uređaj kojim se koristite. Ostale načine za ostvarivanje svojih prava potražite u nastavku.

Međutim, ako se nalazite u Kini, pošaljite poruku e-pošte na adresu privacy@choreograph.com za upravljanje svojim podacima i ostvarivanje svojih prava.

kako se koristimo vašim podacima za provjeru vašeg identiteta

Možda ćemo od vas zatražiti da predočite identifikacijsku ispravu za provjeru vašeg identiteta prije nego što vam objavimo podatke, a to činimo kako bismo bili sigurni da vam dostavljamo samo vaše podatke i zaštitimo ih od nezakonita pristupa trećih strana. Nećemo dijeliti niti rabiti vašu identifikaciju ni u jednoj svojoj usluzi niti u bilo koju drugu svrhu osim provjere vaše identifikacije.

ostali načini ostvarivanja vaših prava

U okruženjima preglednika, možete odbiti ili ukloniti kolačiće na sljedeće načine:

 • Podešavanjem postavki preglednika na način da odbija ili uklanja kolačiće slijedeći upute navedene u postavkama preglednika. Dodatne informacije o tome kako to učiniti dostupne su ovdje.
 • Podešavanje postavki kolačića na razini vlasnika mrežnog mjesta. Te opcije podešavanja mogu se razlikovati od vlasnika do vlasnika mrežnog mjesta.
 • Izlaženje iz opcije oglašavanja na temelju interesa putem programa za mrežna okruženja „YourAdChoices” Saveza za digitalno oglašavanje (DAA) dostupno je ovdje:
  – Za SAD – https://optout.aboutads.info/?c= 2&lang=EN
  – Za Kanadu – https://youradchoices.ca/en/tools
  – Za Europu i UK – https:// youronlinechoices.com/ (kada kliknete poveznicu „Vaši izbori oglasa” nakon što odaberete gdje se nalazite)

Praćenje oglasa možete ograničiti i u okruženjima aplikacija na mobilnim i Over The Top (OTT) TV uređajima povezanih s vašim ID-em oglašavanja na sljedeće načine:

 • Idite na postavke privatnosti na vašem mobilnom uređaju i/ili OTT TV uređaju i odaberite opciju „Ograniči praćenje oglasa“ za prestanak oglašavanja na temelju interesa putem važećeg ID-a oglašavanja. Napomena: pogledajte upute proizvođača vašeg uređaja za najučinkovitije i najsuvremenije načine isključivanja oglašavanja na temelju interesa putem vaših uređaja.
 • Izlaženje iz opcije oglašavanja na temelju interesa putem programa za aplikativna okruženja „YourAdChoices” Saveza za digitalno oglašavanje (DAA) dostupno je ovdje:
  – Za SAD – https://youradchoices.com/control
  – Za Kanadu – https://youradchoices.ca/en/tools

prava na zaštitu privatnosti pojedinaca u Ujedinjenoj Kraljevini, EGP-u i Švicarskoj

Imate pravo pristupiti svojim osobnim podacima, ažurirati ih, mijenjati, brisati, ograničiti njihovu uporabu ili primiti kopiju svojih osobnih podataka u lako čitljivu formatu. U određenim okolnostima također možete zatražiti da tvrtka Choreograph prenese vaše osobne podatke trećoj strani te imate pravo na ulaganje prigovora na njihovu uporabu u marketinške svrhe. Kada se obrada vaših osobnih podataka temelji na vašem pristanku, također imate pravo povući taj pristanak u bilo kojem trenutku. Imajte na umu da vaše povlačenje pristanka neće utjecati na zakonitost naše obrade vaših osobnih podataka do povlačenja pristanka.

Ako želite ostvariti bilo koje od ovih prava, upotrebljavajte naš Portal preferencija potrošača] ili nam pošaljite poruku e-pošte na adresu privacy@choreograph.com.

Također imate pravo podnijeti prigovor nadzornom tijelu ako niste zadovoljni načinom na koji smo postupali s vašim osobnim podacima.

prava na zaštitu privatnosti pojedinaca u Kaliforniji

Pogledajte ovdje.

prava na privatnost globalnih korisnika

Osigurali smo mehanizam koji svim potrošačima, neovisno o regiji, omogućava da odbiju buduću obradu i zatraže brisanje svojih osobnih podataka putem našeg Portala preferencija potrošača. Ako imate pitanja o tome kako ostvariti ta prava, obratite nam se na adresu privacy@choreograph.com.

kako uložiti prigovor

Ako imate bilo kakav prigovor ili nam se želite obratiti, rabite odjeljak Obratite nam se i mi ćemo učiniti sve što je u našoj moći da odgovorimo na vaše prigovore ili sumnje u vezi s načinom na koji prikupljamo i obrađujemo vaše osobne podatke.

Ako iz bilo kojeg razloga smatrate da nismo primjereno riješili vaše probleme, možete se obratiti nadležnom tijelu za zaštitu podataka ili nadzornom tijelu u vašoj nadležnosti i podnijeti službeni prigovor.

obratite nam se

Pokušali smo biti što jasniji u ovim Pravilima o zaštiti privatnosti, ali ako nešto ne razumijete ili želite dodatne informacije, obratite nam se na adresu e-pošte privacy@choreograph.com ili svoja prava možete ostvariti putem Portala preferencija potrošača.

U Europskom gospodarskom prostoru (EGP) i Švicarskoj pravna osoba tvrtke Choreograph odgovorna za podatke koje prikuplja tvrtka Choreograph jest Choreograph Limited. Izvan EGP-a i Švicarske odgovorna je pravna osoba Choreograph LLC. Ako ste osoba s prebivalištem u EGP-u ili Švicarskoj, imajte na umu da se našem službeniku za zaštitu podataka možete obratiti na adresu e-pošte dpo@Choreograph.com.

Ako imate pitanja, komentare ili sumnje u vezi s ovim pravilima, možete nam se obratiti putem e-pošte ili poštom na adrese:

Europa:
Choreograph Limited
DPO@choreograph.com
Choreograph, Sea Containers, 18 Upper Ground, London, SE1 9PT– Attn: Službenik za zaštitu podataka

Izvan Europe:
Choreograph LLC
Privacy@choreograph.com
Choreograph, 3 World Trade Center, 175 Greenwich Street, New York, NY, 10007, USA – Attn: Direktor za zaštitu privatnosti

izmjene pravila

Napominjemo kako zbog promjenjive naravi zakona i propisa o zaštiti privatnosti, digitalnih tehnologija i našeg poslovanja možemo povremeno mijenjati ova Pravila o zaštiti privatnosti. Povremeno provjeravajte ova Pravila o zaštiti privatnosti kako biste bili upoznati sa svim izmjenama koje mogu nastupiti (ažurirat ćemo datum važenja na vrhu stranice kako biste znali kad su izmjena napravljene).