global privacy policy (croatian)

Datum zadnjeg ažuriranja: January 21, 2022

Choreograph je globalno podatkovno i tehnološko poduzeće koje klijentima pruža raznovrsna marketinška rješenja temeljena na podacima u okviru svoje ponude proizvoda i usluga. Mi smo WPP tvrtka i blisko surađujemo s drugim tvrtkama diljem WPP mreže, uključujući GroupM i njezine agencije, posebno koristeći neke tehnologije i proizvode tvrtke GroupM. Za više informacija o WPP i GroupM tvrtkama, kliknite ovdje.

Svrha je ovih pravila o zaštiti privatnosti pružiti vama, potrošaču, informacije o tome kako možemo prikupljati i obrađivati vaše osobne podatke (ponekad se nazivaju „osobni podaci” ili „osobni podaci koji se mogu identificirati”). To obuhvaća i mrežne i izvanmrežne osobne podatke kako je objašnjeno na našem Portalu preferencija potrošača.

Ovo su globalna pravila o zaštiti privatnosti. Ako pristupate ovim pravilima iz Europske unije, pročitajte i odjeljak Pravo na privatnost pojedinaca u Ujedinjenom Kraljevstvu, Europskom gospodarskom prostoru i Švicarskoj. Ako ste stanovnik Kalifornije, pročitajte i odjeljak Pravo na privatnost pojedinaca u Kaliforniji.

Ostala pravila o zaštiti privatnosti

Ova pravila o zaštiti privatnosti ne odnose se na osobne podatke prikupljene prilikom uporabe mrežnog mjesta tvrtke Choreograph na adresi www.choreograph.com. Te se informacije mogu pronaći ovdje.

Ako želite saznati kako su se vaši podaci rabili u postupku zapošljavanja, pravila o zaštiti privatnosti kod zapošljavanja možete pronaći ovdje.

Savjetujemo vam da pročitate cjelokupna pravila o zaštiti privatnosti, no ako biste radije koristili poveznice na sadržaje u nastavku, one će vas odvesti na pojedine odjeljke:

***

Naše usluge

Ovaj odjeljak pruža informacije o uslugama koje nudimo svojim klijentima. Naši su „klijenti” poduzeća koja izravno surađuju s potrošačima, npr. oglašivači koji potrošačima prodaju svoje proizvode i usluge. Ne nudimo svoje usluge izravno potrošačima. Radimo izravno s klijentima, ili preko agenta (kao što je agent za prikupljanje i obradu podataka ili za zakup medijskog prostora) koji djeluje u ime klijenta.

Naši klijenti koriste naše usluge kako bi potrošačima pružili učinkovito i relevantno mrežno i izvanmrežno oglašavanje. Pomažemo oglašivačima razumjeti interese, preferencije i potrebe svojih trenutačnih klijenata, te im pomažemo pronaći potencijalne nove klijente na svim medijskim kanalima. Naše usluge pružaju klijentima jedinstven i cjelovit pogled na njihove trenutačne i potencijalne klijente, te im omogućuju isporuku oglašavanja potrošačima za koje je vjerojatnije da ih zanimaju njihovi proizvodi i usluge.

Naše „Usluge” mogu se široko definirati u tri kategorije aktivnosti: Sinkronizacija, sastavljanje i provedba, kako je detaljnije opisano u nastavku.

Sinkronizacija… Sastavljanje… Izvedba…
Uključivanje podataka Obogaćivanje podataka Planiranje
Pročišćavanje podataka Uvidi Aktiviranje
Povezivanje podataka Modeliranje Mjerenje i izvješćivanje
Raščlanjivanje identiteta Segmentiranje
Profiliranje
Simuliranje

Za opis svake gore navedene usluge, pogledajte Svrhe obrade.

Naše tehnologije i proizvodi

U nastavku je prikaz proizvoda i tehnologija koje rabimo za pružanje usluga.

Naziv usluge Opis usluge
Grafikon ID-a Identifikacijski grafikon koristi grafičke tehnologije i strojno učenje za otkrivanje veza i odnosa među ljudima, mjestima i radnjama. Pruža cjelovit pogled na identitet potrošača, kombinirajući podatke prve i treće strane kako bi se osigurao sveobuhvatan skup atributa o potrošaču ili kućanstvu (kao što su demografski podaci, psihografski podaci, interesi, kupovne navike, zdravstveni uvidi itd.). To omogućava tvrtki Choreograph da pruži usluge povezivanja podataka, raščlanjivanja identiteta, uvida u potrošače, obogaćivanja, modeliranja i segmentiranja.
Mreža grafikona ID-a (IDN) Mreža identifikacijskih grafikona temelj je identifikacijskog grafikona. Odnosi se na raznovrsne podatke koji se nalaze na grafikonu, uključujući podatke prve strane klijenta, licencirane podatke treće strane, kao i vlasničke podatke tvrtke Choreograph, kako je opisano u nastavku, uključujući: Audience Origin; i-Behaviour (SAD, Kanada, UK), Conexance (Francuska), AmeriLINK (SAD) i mPlatform (globalno).
Audience Origin Audience Origin je naša kvartalna anketa koju provode naši pouzdani pružatelji usluga na globalnoj razini. Potrošačima postavljamo brojna prilagođena pitanja o njihovim medijskim navikama, kupnjama po kategorijama, medijskim dodirnim točkama, psihografskim i demografskim podacima kako bismo bolje razumjeli njihove motivacije, navike i stavove. Odgovori u anketama kombiniraju se (ili objedinjuju) kako bi se razumjeli opći stavovi potrošača, kao i u svrhu medijskog planiranja i zakupa medijskog prostora. U nekim slučajevima primamo i podatke na razini pojedinih ispitanika koji se koriste za modeliranje i aktivaciju.
Fuzija Fuzija se koristi tehnologijama AI za pružanje usluga obogaćivanja i povezivanja podataka za naše klijente pomoću podataka prikupljenih u anketama od Audience Origin, kao i podataka o publici od mPlatform i drugih licenciranih izvora podataka trećih strana.
Simulator strategije Naš simulator strategije pomaže stimulirati ili predvidjeti učinak promjena u navikama potrošača i tržišnoj dinamici na poslovanje klijenta, uz pomoć umjetne populacije iz podataka prikupljenih u anketama od Audience Origin. To pomaže našim klijetima planirati zakup medijskog prostora na napredan način.
iBehaviour (SAD i Kanada) iBehaviour je suradnička baza podataka u SAD-u i Kanadi, gdje članovi kooperative mogu dati podatke B2B i B2C o svojim potrošačima, za korist i uporabu od strane drugih članova. Ti podaci uključuju osobne podatke poput imena, adrese, adrese e-pošte i telefonskog broja, kao i podatke o transakciji/kupnji kao što su kupljene robe i usluge, vrijednost transakcije, datum transakcije itd. Te podatke naši klijenti prikupljaju izravno od svojih potrošača kad oni obavljaju kupnje, registriraju se na mrežnom mjestu ili na neki drugi način, te pristaju da se njihovi osobni podaci dijele s trećim stranama kao što je tvrtka Choreograph.Podaci dani kooperativi omogućuju članovima da oglašavaju (mrežno i izvanmrežno) potrošačima na osnovi njihovih prošlih kupovnih navika uz ostale podatke o životnom stilu, geografske i demografske podatke. Kroz kooperativu, tvrtka Choreograph pruža članovima usluge modeliranja (za pronalaženje potencijalnih novih kupaca), usluge reaktivacije i optimizacije (za pomoć u ponovnom povezivanju s izgubljenim kupcima), te obogaćivanje podataka (dodavanje podatkovnih varijabli postojećoj datoteci potrošača člana)
Conexance (Francuska) iBehaviour (UK) Conexance i iBehaviour naša je suradnička baza podataka u Francuskoj, odnosno Ujedinjenom Kraljevstvu.Tvrtka Choreograph je obrađivač podataka prema GDPR-u, koji djeluje isključivo na zahtjev svojih članova i u njihovo ime, radi obrade osobnih podataka u svrhu pružanja sljedećih usluga: usluge modeliranja (za pronalaženje potencijalnih novih kupaca), usluge reaktivacije i optimizacije (za pomoć pri ponovnom povezivanju s bivšim kupcima), te obogaćivanje podataka (dodavanje podatkovnih varijabli postojećoj datoteci potrošača člana). To pomaže članovima u provedbi marketinških kampanja poštom, e-poštom, SMS-om ili putem interneta.
AmeriLINK (SAD) AmeriLINK je baza podataka o potrošačima u SAD-u u našem vlasništvu koja prikuplja, pohranjuje i organizira podatke o potrošačima i kućanstvima, uključujući demografske i psihografske podatke, podatke o zdravlju i blagostanju, podatke o životnim događajima, podatke o transakcijama/kupnji, podatke o stavovima i financijske indikatore. Uporabom naše baze podataka o potrošačima, Choreograph pruža klijentima AmeriLINK-a usluge modeliranja, uključujući modeliranje prema sličnosti, usluge obogaćivanja podataka (dodavanje podatkovnih varijabli u datoteku postojećih potrošača klijenta), usluge pročišćavanje podataka (kao što je standardizacija adresa, uskraćivanje) i usluge najma popisa.Registrirani smo kao posrednik podataka u Kaliforniji i Vermontu.
AmeriLINK Activate Activate je jedan od aktivacijskih kanala tvrtke Choreograph. Klijenti mogu upotrebljavati Activate na samoposlužnoj ili upravljanoj usluzi, što omogućava klijentima da prenesu svoje podatke prve strane na platformu, pristupe dodanim licenciranim i vlasničkim podacima treće strane i usmjere publiku na DSP i društvene kanale za mrežnu aktivaciju.
mPlatform [m]PLATFORM je rješenje za prikupljanje podataka od publike koje u pravoj mjeri izgrađuje personalizirane odnose s potrošačima. Prikuplja podatke o navikama konzumacije medija kako bi se tvrtki Choreograph omogućilo da stekne uvid u interese, preferencije i životni stil potrošača te kreira profile potrošača. Tim se alatom koristimo kako bismo pružili klijentima uvid u potrošače, kao i modeliranje (uključujući modeliranje po sličnosti). mPlatform je i aktivacijska platforma koja nam omogućava da usmjeravamo publiku na DSP radi aktivacije. Za više informacija o mPlatform, pogledajte ovdje.
Proteus Proteus u pravoj mjeri obrađuje programatske podatke od zakupa medijskog prostora. Unosi, povezuje i normalizira podatke o razini prijave u svim programatskim aktivnostima naših agencija, što nam omogućava da klijentima pružimo sljedeće usluge: modeliranje, uvid, medijsko planiranje i izvješćivanje o kampanjama

Podaci koje prikupljamo

Prikupljamo različite podatke koji uključuju osobne podatke prilikom pružanja naših usluga:

Identifikatori („ID”).

 • Izvanmrežni osobni podaci, uključujući ime i prezime, telefonski broj;
 • Mrežni ID uključujući adresu e-pošte, IP adresu, ID kolačića, ID uređaja uključujući ID mobilnog oglašavanja (MAIDs) kao što je „IDFA” tvrtke Apple i Oglašivački ID tvrtke Google;
 • Vlasnički ID tvrtke Choreograph koji na jedinstven način identificira potrošače u vlastitom identitetskom okruženju, uključujući „K-LINK”, „ChoreoID”, „[mP]ID”; i
 • Drugi ID koje možemo primiti od trećih strana, uključujući ID anketa ili panela potrošača koji popunjavaju anketu, ili partnera treće strane uključenih u program.

Podaci o transakcijama i kupnji, uključujući kategoriju proizvoda (npr. nakit, odjeća, kućni ljubimci, putovanja, sport) i pojedinosti o kupnji (npr. broj narudžbi, potrošena vrijednost, vrsta plaćanja, način kupnje). Ne prikupljamo bankovne podatke, podatke o kreditnoj kartici, niti druge podatke  na razini financijskog računa. Koristimo se i modeliranim podacima o transakcijama o vjerojatnosti ili „sklonosti” potrošača kupnji određene robne marke ili proizvoda.

Podaci o uređaju i pregledniku, uključujući vrstu i inačicu preglednika, jezik preglednika, operativni sustav i vrstu veze (npr. žična ili Wi-Fi).

Podaci o internetskoj aktivnosti, uključujući kategoriju ili URL stranice, mrežno mjesto/stranicu s koje je potrošač došao prije pregledavanja oglasa, datum i sat internetske aktivnosti, učestalost posjeta mrežnom mjestu, pojmove pretraživane na mrežnom mjestu i interakciju s oglasom (npr. je li potrošač kliknuo na oglas).

Demografski podaci, uključujući dob, spol, prihode, bračni status, status kućanstva, obrazovanje, etničko podrijetlo.

Psihografski podaci,  uključujući interese, način života, stavove, osobnost.

Podaci o lokaciji, uključujući poštansku adresu, IP adresu (koja se pretvara u lokacijske podatke o zemlji, regiji ili poštanskom broju) te podatke o zemljopisnoj širini/dužini objekata/kuća (u SAD-u).

Ne prikupljaju se i ne koriste svi gore navedeni podaci u svim regijama u kojima se nude usluge. Ako želite saznati koje osobne podatke imamo o vama, upotrijebite naš Portal preferencija potrošača.

Kako rabimo te podatke

U tablici u nastavku opisane su svrhe u koje rabimo različite vrste podataka prilikom pružanja naših usluga. Detaljniji opis svake od ovih svrha potražite u odjeljku Svrhe obrade. Osim u svrhe navedene u nastavku, možemo koristiti sve ili kombinaciju podataka koje prikupljamo za otkrivanje ili sprječavanje prijevare, ili za obranu svojih zakonskih prava i postupanje u skladu sa zakonom.

Sinkronizacija

Vrsta podataka Kako rabimo te podatke
Uključivanje podataka Pročišćavanje podataka Povezivanje podataka Raščlanjivanje identiteta
Ime i prezime
Poštanska adresa
Adresa e-pošte
Telefonski broj
Mrežni ID, uključujući IP adresu, ID kolačića, ID medijskog oglašavanja (MAID), ID uređaja
ID ankete ili panela ✓ (uskraćivanje)
Odgovori na ankete
Podaci o kupnjama i transakcijama
Podaci o uređaju i pregledniku
Podaci o mrežnoj aktivnosti
Podaci o lokaciji

Sastavljanje

Vrsta podataka Kako rabimo te podatke
Obogaćivanje podataka Uvidi Modeliranje Segmentiranje Profiliranje Simulacija
Ime i prezime
Poštanska adresa
Adresa e-pošte
Telefonski broj
Mrežni ID, uključujući IP adresu, ID kolačića, ID medijskog oglašavanja (MAID), ID uređaja
ID ankete ili panela
Odgovori na ankete
Podaci o kupnjama i transakcijama
Podaci o uređaju i pregledniku
Podaci o mrežnoj aktivnosti
Podaci o lokaciji

Izvedba

Vrsta podataka Kako rabimo te podatke
Planiranje Aktiviranje Mjerenje i izvješćivanje
Ime i prezime
Poštanska adresa
Adresa e-pošte
Telefonski broj
Mrežni ID, uključujući IP adresu, ID kolačića, ID medijskog oglašavanja (MAID), ID uređaja
ID ankete ili panela
Odgovori na ankete
Podaci o kupnjama i transakcijama
Podaci o uređaju i pregledniku
Podaci o mrežnoj aktivnosti
Podaci o lokaciji

Svrhe obrade

Usluge Svrhe obrade Opis svrhe
Sinkronizacija Uključivanje podataka Unošenje podataka o klijentu u podatkovno okruženje tvrtke Choreograph ili okruženje čistog prostora koji pruža treća strana.Unošenje licenciranih podataka treće strane na tehnološke platforme tvrtke Choreograph.
Pročišćavanje podataka Čišćenje podataka klijenata, uključujući spajanje/pročišćavanje, standardizaciju adrese i uskraćivanje.
Povezivanje podataka Povezivanje podataka klijenata s potrošačima koji se nalaze u vlasničkoj bazi podataka tvrtke Choreograph.Povezivanje izvanmmrežnih s mrežnim podacima, kao što su podaci prikupljeni izvanmrežno (npr. ime, poštanska adresa itd.) s vašim mrežnim aktivnostima ili mrežnim identifikatorima (npr. identifikatorom uređaja, identifikatorom kolačića itd.).Povezivanje različitih uređaja radi utvrđivanja da dva ili više uređaja pripadaju istom korisniku ili kućanstvu
Razlučivanje identiteta Izrada prikaza pojedinog potrošača u vlasništvu klijenta među poznatim i nepoznatim potrošačima.Dodjela jedinstvenog identiteta potrošačima, uključujući identitet u vlasništvu tvrtke Choreograph.
Sastavljanje Obogaćivanje podataka Poboljšanje podataka klijenata dodavanjem (ili pripajanjem) podataka o potrošačima iz baze podataka u vlasništvu tvrtke Choreograph.
Uvidi Uporaba zbirke podataka za razumijevanje ili stjecanje uvida u interese, motivacije, navike i preferencije potrošača. To može biti na razini pojedinog potrošača, ili na razini skupine ili populacije.
Modeliranje Izrada modela (ili skupa „pravila”) koji predviđaju navike potrošača ili upućuju na vjerojatne osobine potrošača.
Segmentiranje Izrada skupina potrošača (ponekad se nazivaju segmenti, publike ili popisi) koji imaju jednake ili slične osobine, uvjete, potrebe ili preferencije na osnovi stvarnih ili pretpostavljenih podataka.
Profiliranje Označavanje ili opisivanje potrošača na osnovi njihovih vjerojatnih osobina, navika i/ili demografskih podataka, koje se rabi u modeliranju, segmentiranju ili aktiviranju.
Simuliranje Testiranje potencijalnih ishoda marketinga simuliranjem navika populacije pomoću podataka klijenata i podataka tvrtke Choreograph.
Izvedba Planiranje Planiranje zakupa medijskog prostora na svim kanalima, uključujući automatizirane alate
Aktiviranje Isporuka publike platformama za zakup medijskog prostora i društvenim platformama za mrežno oglašavanje.Isporuka popisa distribucijskim centrima klijenta ili treće strane za izvanmrežno oglašavanje (npr. putem pošte ili telefona).
Mjerenje i izvješćivanje Mjerenje i izvješćivanje o uspješnosti oglašivačke kampanje

Izvori podataka

Podatke dobivamo iz različitih izvora, uključujući:

 • Od naših klijenata koji se možda koriste našim uslugama za unos svojih podataka na naše platforme i koriste se našim kolačićima i pikselima za prikupljanje podataka od potrošača koji posjećuju mrežne stranice i aplikacije u vlasništvu klijenata. Više informacija o kolačićima koje rabimo potražite u odjeljku Kolačići.
 • Izravno od potrošača, uključujući potrošače koji pristanu sudjelovati u našim anketama, te pomoću kolačića, piksela ili drugih sličnih mrežnih tehnologija na mrežnim stranicama i aplikacijama. Više informacija o kolačićima koje rabimo potražite u odjeljku Kolačići.
 • Iz različitih dijelova našeg poslovanja. Na primjer, uzimamo podatke o transakcijama koje pružaju članovi naših kooperativnih poduzeća (i-Behaviour i Conexance) i pretvaramo ih u opće kategorije proizvoda, npr. mjerila „Ženska odjeća”, i „Nedavne kupnje”, „Učestalost” i „Novčani podaci”, kao što su datum posljednje narudžbe ženske odjeće, broj narudžbi ženske odjeće u posljednjih 12 mjeseci, ukupan potrošeni iznos i prosječna vrijednost potrošnje za žensku odjeću u posljednjih 12 mjeseci itd.
 • Iz javne evidencije, tamo gdje je dostupna u određenim zemljama, kao što su strukovne i rekreativne dozvole (npr. ribičke dozvole), poštanska evidencija (za standardizaciju adresa), popisi uskraćenih podataka (npr. registri „ne zovi“) i evidencija popisa stanovništva.
 • Od naših pouzdanih partnera treće strane. Neki od tih partnera mogu kombinirati podatke iz različitih izvora.

Kolačići

U ovom se odjeljku opisuju kolačići koje rabimo prilikom pružanja usluga klijentima, uključujući oglašavanje na temelju interesa ili navika. To uključuje kolačiće koji mogu biti postavljeni na vaš preglednik kad posjećujete mrežne stranice klijenata ili mrežne stranice koje se prikazuju na oglasima naših klijenata. Za kolačiće koje rabimo na našem korporativnom mrežnom mjestu, pogledajte naša Pravila o mrežnom mjestu.

Kolačić je mala alfanumerička tekstualna datoteka koju na preglednik pohranjuje mrežno mjesto ili oglasni poslužitelj treće strane ili druga treća strana, koji tom mrežnom mjestu ili trećoj strani omogućuje prepoznavanje tog preglednika i pamćenje određenih informacija o korisniku. Naši kolačići za ciljanje nazivaju se „Mookies“ i djeluju na našoj domeni mookie1.com. To su postojani kolačići (što znači da ostaju pohranjeni dok ne isteknu ili dok ih korisnik ne obriše/ukloni) koji sadržavaju jedinstvene nasumično generirane vrijednosti koje omogućuju našim uslugama razlikovanje preglednika i uređaja i povezane su s određenim informacija o korisniku. Kolačići Mookie, zajedno s povezanim korisničkim informacijama, rabe se u pružanju naših usluga, uključujući oglašavanje temeljeno na interesima.

U sljedećoj tablici prikazane su informacije o našim kolačićima Mookie.

Naziv kolačića Sposobnost ponašanja kolačića Informacije sadržane u kolačiću Ističe od zadnjeg osvježavanja (dana)
Targetiranje (podaci klijenta) Targetiranje i optimalizacija (korisnički podaci) Izvješćivanje, pripisivanje i sigurnost
id D D D Jedinstveni serijski broj 395 dana
ov N N D Jedinstveni identifikator 395 dana
mdata D N N Jedinstveni serijski broj, vremenska oznaka kreiranja, verzija kolačića 395 dana
syncdata_<PARTNER> D N N Jedinstveni serijski broj, vremenska oznaka kreiranja, posjetiteljski id partnera podataka 10 dana

U okruženju aplikacije, vašem će se uređaju dodijeliti identitet oglasa (umjesto identiteta kolačića). To je alfanumerički identifikator koji dostupnim čini platforma ili operacijski sustav (kao što su Apple iOS ili Google Android), a koji omogućuje programerima aplikacije i trećim stranama prepoznavanje određenog uređaja u aplikacijskom okruženju i povezivanje određenih podataka s korisnikom. Primjeri oglašivačkih identiteta uključuju mobilne oglašivačke identitete (MAIDs), kao što su „IDFA“ tvrtke Apple i oglašivački identitet tvrtke Google.  Oglašivački identitet, zajedno s korisničkim podacima koje prikuplja, rabi se prilikom pružanja naših usluga, uključujući oglašavanje temeljeno na interesima.

Kako dijelimo podatke

Dijeljenje podataka u pružanju naših usluga

Klijenti: Podatke opisane u ovoj obavijesti o zaštiti privatnosti rabimo za pružanje usluga našim klijentima (ili agentima koji djeluju u ime klijenata), što može uključivati dijeljenje, licenciranje ili omogućavanje našim klijentima pristup podacima. Za našu kooperativnu bazu podataka (i-Behaviour i Conexance) dijelimo podatke unutar kooperative članovima sudionicima kooperative, kao i s drugim dijelovima poslovanja tvrtke Choreograph (pogledajte odjeljak Izvori podataka u kojem je opisano kako pribavljamo podatke od drugih dijelova našeg poslovanja).

Tvrtke unutar grupe: Dijelimo podatke i interno s tvrtkama iz naše grupe WPP i GroupM, i s drugim agencijama među kojima su Mindshare, MediaCom, Wavemaker, Essence, m/SIX, Xaxis, Finecast i CMI.

Pružatelji usluga: Dijelimo podatke i s pružateljima usluga trećih strana koje pružaju usluge i djeluju u naše ime i/ili u ime naših klijenata prilikom pružanja usluga, kao što su tvrtke koje su odgovorne za isporuku oglašavanja, uključujući platforme okrenute potrošnji, oglašivačke mreže, razmjene oglašavanja i oglašivačke poslužitelje, kao i distribucijski centri za izvanmrežne marketinške kampanje, pružatelji usluga uključeni u tehnološku ili korisničku podršku, postupke, mrežni ili podatkovni hosting/pohranu, naplatu, računovodstvo, sigurnost, marketing, upravljanje podacima, validaciju, poboljšanje ili higijenu, ili nam na drugi način pomažu u pružanju, razvijanju, održavanju i unaprjeđivanju naših usluga i proizvoda.

Dijeljenje podataka u pravne svrhe:

Osobne podatke možemo dijeliti s trećim stranama (uključujući tijela za provedbu zakona, revizore i nadzorna tijela) radi:

 • Pridržavanja pravnog postupka ili nadzorne istrage (npr. sudski poziv ili sudski nalog)
 • Provedbe naših uvjeta usluge, ovih Pravila o zaštiti privatnosti ili drugih ugovora s vama, uključujući istragu ili moguće kršenje istih.
 • Očitovanja o tvrdnjama da bilo koji sadržaj krši prava trećih strana.
 • Zaštite prava, vlasništva ili osobne sigurnosti nas, naše platforme, naših klijenata, naših agenata ili povezanih društava, njihovih korisnika i/ili javnosti. Isto tako možemo dati podatke drugim tvrtkama i organizacijama (uključujući tijela za provođenje zakona) za zaštitu od prijevara, zaštitu od neželjene pošte/zlonamjernog softvera i u slične svrhe.

Dijeljenje podataka u korporativne svrhe

Prijenos podataka nakon promjene kontrole: Ako neko drugo trgovačko društvo stekne vlasništvo nad nama, ili nad cjelokupnom ili znatnim dijelom imovine naše tvrtke konsolidacijom, spajanjem, kupnjom imovine ili nekom drugom transakcijom, zadržavamo pravo prijenosa svih podataka (uključujući sve podatke koje ste možda ustupili preko stranice „Obratite nam se“) koje su u našem posjedu ili pod našom kontrolom stjecatelju, a te podatke stjecatelj može rabiti u svojem poslovanju.

Dijeljenje podataka u korporativnoj transakciji: Osobne podatke možemo dijeliti i u slučaju velike korporativne transakcije, uključujući, na primjer, spajanje, ulaganje, stjecanje, reorganizaciju, konsolidaciju, stečaj, likvidaciju ili prodaju dijela ili cjelokupne naše imovine, ili u svrhe dubinske analize povezane s takvom transakcijom.

Sigurnost podataka

Očuvanje privatnosti osobnih podataka potrošača vrlo nam je bitno, što znači da vodimo računa i pridajemo posebnu pozornost sigurnosnim mjerama kako bismo te podatke zaštitili od povrede podataka. Pridržavamo se standarda djelatnosti radi zaštite od neovlaštenog pristupa, zadržavanja ili otkrivanja podataka. To uključuje fizičke, elektroničke i upravljačke aktivnosti za zaštitu integriteta, pristupa i uporabe podataka.

Tvrtka Choreograph prepoznaje važnost sveobuhvatnog programa sigurnosti podataka, te potrebu da se podaci koje obrađujemo održavaju točno i sigurno. Primjenjujemo tehničke, organizacijske i administrativne zaštitne mjere za zaštitu podataka koje posjedujemo. Rabimo više slojeva sigurnosti, kombinirajući najsuvremeniju zaštitu pomoću vatrozida, strogo kontroliran pristup i druge sigurnosne mjere za zaštitu od neovlaštene uporabe ili izmjene naših podataka.

Međunarodni prijenosi osobnih podataka

Choreograph je globalna tvrtka koja pruža usluge klijentima u više regija i zemalja.

Tamo gdje je to moguće, osobne podatke pohranjujemo lokalno, na primjer u EU-u (za EMEA i UK), Tajvanu, Singapuru i Kini (za APAC) i SAD-u (za Sjevernu Ameriku), ovisno o lokaciji potrošača.

Međutim, možda ćemo trebati prenijeti osobne podatke izvan tih lokacija u sljedećim situacijama:

 • Kada smo dužni prenijeti podatke našim klijentima ili našim pružateljima usluga na lokacije koje nisu one na kojima se pohranjuju naši podaci;
 • Kada naši inženjerski timovi ili timovi za podršku trebaju „pristupiti“ (uključujući pristup na daljinu) osobnim podacima izvan lokacije na kojoj se nalaze radi izgradnje, održavanja i/ili nadzora naših sustava i platformi.
 • Kada nam usluge pruža međufunkcijski ili međuagencijski tim, koji može imati sjedište na različitim lokacijama i treba pristupiti osobnim podacima iz različitih lokacija.

Kada provodimo te međunarodno prijenose, osiguravamo da su u skladu sa svim mjerodavnim lokalnim zakonima o zaštiti podataka i privatnosti.

Članstvo u strukovnim udrugama

Tvrtka Choreograph je aktivna članica strukovnih udruga koje upravljaju politikama o zaštiti privatnosti potrošača na internetu u kontekstu mrežnog oglašavanja, među kojima su: Inicijativa za mrežno oglašavanje (NAI), Savez za digitalno oglašavanje (DAA), Europski savez za digitalno oglašavanje (eDAA) i IAB-ov Okvir za transparentnost i pristanak (IAB TCF). Tvrtka Choreograph pridržava se Kodeksa ponašanja NAI-a, Samoregulatornih načela DAA-a i pravila IAB TCF-a. Smatramo da se tim kodeksima i načelima štiti privatnost potrošača.

Posjetite naš Portal preferencija potrošača za više informacija o tome kako ostvariti svoje pravo na privatnost putem mehanizama za isključivanje NAI-a i DAA-a.

U potpunosti podržavamo nastojanja industrije digitalnog oglašavanja za povećanje transparentnosti u pogledu oglašavanja temeljenog na interesima pomoću zdravstvenih segmenata. Više informacija o standardnim i prilagođenim interesnim segmentima temeljenim na podacima povezanima sa zdravljem koje možemo rabiti u svrhe oglašavanja temeljenog na interesima potražite ovdje.

Portal preferencija potrošača

Tvrtka Choreograph predana je prvenstveno pružanju rješenja privatnosti našim klijentima i ugrađivanju privatnosti u dizajn naših proizvoda i usluga. Prepoznajemo kontrolu koju trebate dobiti u vezi s odlukama koje donosimo o tome kako se rabe vaši osobni podaci.  Ovaj centar za preferencije izgrađen je kako bi vam omogućio jednostavan i transparentan postupak za ostvarivanje vaših prava prema propisima o privatnosti.

Želimo vam pružiti što više informacija kako biste mogli donijeti informiranu odluku. Brojni su načini na koje možete ostvariti svoja prava putem ovog portala. Različite metode ovisit će o zemlji u kojoj živite, te o vrsti podataka koje imamo o vama.

Zbog naravi usluga koje pružamo našim klijentima, na različite načine postupamo s vašim mrežnim i izvanmrežnim podacima. Više informacija o našim uslugama pročitajte u odjeljku o pravilima zaštite privatnosti na poveznici Naše usluge. Ovaj Portal preferencija potrošača može se koristiti za ostvarivanje vaših prava u vezi s izvanmrežnim i mrežnim podacima. Pokušat ćemo odgovoriti na vaš zahtjev što je prije moguće, ali u svakom slučaju u vremenskim okvirima propisanima zakonima o zaštiti privatnosti u vašoj zemlji.

VAŠI DIGITALNI PODACI

Kreirali smo portal prilagođen korisnicima kako biste mogli kontrolirati kako rabimo vaše digitalne podatke.  To su podaci koje prikupljamo o vama na mreži i mogu uključivati mrežne ID-e, informacije o uređaju i pregledniku, informacije o mrežnoj aktivnosti i lokacijske podatke (pogledajte odjeljak x  za opis tih vrsta podataka). Vrsta digitalnih podataka koje prikupljamo može se promijeniti, ovisno o tome gdje se nalazite jer ne pružamo sve naše usluge u svim regijama. Da biste saznali više o tome koje digitalne podatke imamo o vama i kako možete upravljati svojim digitalnim podacima, kliknite ovdje.

Međutim, ako se nalazite u Kini, pošaljite poruku e-pošte na adresu privacy@choreograph.com za upravljanje svojim podacima i ostvarivanje svojih prava.

VAŠI IZVANMREŽNI PODACI

Sljedeći obrasci mogu se upotrijebiti za razumijevanje dodatnih podataka koje imamo o vama osim vaših digitalnih podataka, što može uključivati vaše osobne podatke kao što su vaše ime, telefonski broj i poštanska adresa. Vrsta izvanmrežnih podataka koje prikupljamo može se promijeniti ovisno o tome gdje se nalazite jer ne pružamo sve naše usluge u svim regijama. 0Da biste saznali više o tome koje izvanmrežne podatke imamo o vama i kako možete upravljati svojim digitalnim podacima, kliknite ovdje.

KAKO RABIMO VAŠE PODATKE ZA PROVJERU VAŠEG IDENTITETA

Možda ćemo od vas zatražiti da predočite identifikacijski dokument s fotografijom za provjeru vašeg identiteta prije nego što vam objavimo podatke. To činimo kako bismo bili sigurni da vam dostavljamo samo vaše podatke i štitimo ih od nezakonitog pristupa trećih strana.  Nećemo dijeliti niti rabiti vašu identifikaciju ni u jednoj svojoj usluzi niti u bilo koju drugu svrhu osim provjere vaše identifikacije.

OSTALI NAČINI OSTVARIVANJA VAŠIH PRAVA

U okruženjima preglednika, možete odbiti ili ukloniti kolačiće na sljedeće načine:

 • Podešavanjem postavki preglednika na način da odbija ili uklanja kolačiće slijedeći upute navedene u postavkama preglednika. Dodatne informacije o tome kako to učiniti dostupne su ovdje.
 • Podešavanje postavki kolačića na razini vlasnika mrežnog mjesta. Te opcije podešavanja mogu se razlikovati od vlasnika do vlasnika mrežnog mjesta.
 • Odbijanjem oglašavanja temeljenog na interesima putem programa „YourAdChoices“ Saveza za digitalno oglašavanje (DAA) za mrežna okruženja koji je dostupan ovdje:
  – Za SAD – https://aboutcookies.orgaboutads.info/choices/
  – Za Kanadu – https://youradchoices.ca/en/tools
  – Za Europu i Ujedinjeno Kraljevstvo – https://youronlinechoices.com/ (ako kliknete na poveznicu „Vaši izbori” nakon odabira mjesta na kojem se nalazite)

Praćenje oglasa možete ograničiti i u okruženjima aplikacija na mobilnim i Over The Top (OTT) TV uređajima povezanih s vašim ID-em oglašavanja na sljedeće načine:

 • Idite na postavke privatnosti na vašem mobilnom uređaju i/ili OTT TV uređaju i odaberite opciju „Ograniči praćenje oglasa“ za prestanak oglašavanja na temelju interesa putem važećeg ID-a oglašavanja. Napomena: pogledajte upute proizvođača vašeg uređaja za najučinkovitije i najsuvremenije načine isključivanja oglašavanja na temelju interesa putem vaših uređaja.
 • Odbijanje oglašavanja na temelju interesa putem programa „YourAdChoices“ Saveza za digitalno oglašavanje (DAA) za okruženja aplikacija dostupno je ovdje:
  – Za SAD – https://youradchoices.com/control
  – Za Kanadu – https://youradchoices.ca/en/tools

Prava na privatnost pojedinaca u Ujedinjenoj Kraljevini, EGP-u i Švicarskoj

Imate pravo pristupiti svojim osobnim podacima, ažurirati ih, mijenjati, brisati, ograničiti njihovu uporabu ili dobiti kopiju svojih osobnihpodataka u lako čitljivom formatu. U određenim okolnostima možete također zatražiti da tvrtka Choreograph prenese vaše osobne podatketrećoj strani, i pravo prigovora na njihovu uporabu u marketinške svrhe. Ako se obrada vaših osobnih podatakatemelji na vašoj privoli, također imate pravo povući tu privolu u bilo kojem trenutku. Imajte na umu da vaše povlačenje privole neće utjecati na zakonitost naše obrade vaših osobnih podataka  prije povlačenja privole.

Ako želite ostvariti bilo koje od ovih prava, koristite naš Portal preferencija potrošača, ili nam pošaljite poruku e-pošte na adresu privacy@choreograph.com.

Također imate pravo podnijeti prigovor nadzornom tijelu ako niste zadovoljni načinom na koji smo postupali s vašim osobnim podacima.

Prava na privatnost pojedinaca u Kaliforniji

Vidi ovdje.

Prava na privatnost globalnih korisnika

Osigurali smo mehanizam koji svim potrošačima, neovisno o vašoj regiji, omogućava da odbiju buduću obradu i zatraže brisanje svojih osobnih podataka putem našeg Portala preferencija potrošača. Ako imate pitanja o tome kako ostvariti ta prava, obratite nam se na adresu privacy@choreograph.com.

Kako uložiti prigovor

Ako imate bilo kakav prigovor, ili nam se želite obratiti, koristite odjeljak Obratite nam se. Učinit ćemo sve što je u našoj moći kako bismo odgovorili na vaše prigovore ili sumnje u vezi s načinom na koji prikupljamo vaše podatke i postupamo s vašim osobnim podacima.

Ako iz bilo kojeg razloga smatrate da nismo primjereno riješili vaše probleme, možete se obratiti nadležnom tijelu za zaštitu podataka ili nadzornom tijelu u vašoj nadležnosti i podnijeti službeni prigovor.

Obratite nam se

Pokušali smo biti što jasniji u ovim Pravilima o zaštiti privatnosti, ali ako nešto ne razumijete ili želite dodatne informacije, obratite nam se na adresu privacy@choreograph.com, ili svoja prava možete ostvariti putem Portala preferencija potrošača.

U Europskom gospodarskom prostoru (EGP) i Švicarskoj, pravna osoba tvrtke Choreograph odgovorna za podatke koje tvrtka Choreograph prikuplja je Choreograph Limited. Izvan EGP-a i Švicarske, odgovorna pravna osoba je Choreograph LLC. Ako ste osoba s prebivalištem u EGP-u ili Švicarskoj, imajte na umu da se našem službeniku za zaštitu podataka možete obratiti na adresu dpo@Choreograph.com

Ako imate pitanja, komentare ili sumnje u vezi s ovim pravilima, možete nam se obratiti putem e-pošte ili poštom na adrese:

Europa:
Choreograph Limited
DPO@choreograph.com
Choreograph, Sea Containers, 18 Upper Ground, London, SE1 9PT– Attn: Službenik za zaštitu podataka

Izvan Europe:
Choreograph LLC
Privacy@choreograph.com
Choreograph, 3 World Trade Center, 175 Greenwich Street, New York, NY, 10007, USA – Attn: Direktor za zaštitu privatnosti

Izmjene pravila

Napominjemo kako zbog promjenjive naravi zakona i propisa o zaštiti privatnosti, digitalnih tehnologija i našeg poslovanja možemo povremeno mijenjati ova Pravila o zaštiti privatnosti. Povremeno provjeravajte ova Pravila o zaštiti privatnosti kako biste bili upoznati sa svim izmjenama koje mogu nastupiti (ažurirat ćemo datum važenja na vrhu stranice kako biste znali kad su izmjena napravljene).

Dodatak A Dijelovi povezani sa zdravljem

Opis publike
Neosjetljivo Osjetljivo
Tegobe i bolovi ADHD/ADD
Akne Lijekovi za ADHD/ADD
Najvjerojatnije alergije Alzheimerova bolest
Alergija i sinus Antidepresiv
Lijekovi protiv alergije Tjeskoba
Osobe koje boluju od alergija Poremećaj nedostatka pažnje
Arterioskleroza Bipolarni poremećaj
Artritis Rak dojke
Lijekovi za artritis Rak
Astma Rak debelog crijeva
Lijekovi za astmu Depresija
Atletsko stopalo Erektilna disfunkcija
Bolovi u leđima Rak prostate
Problemi s mokraćnim mjehurom
Granični dijabetes
Pregled dojki
Bronhitis
Njegovatelj u domu
Karpalni tunel
Katarakta
Kronični bronhitis
Kronična bol
Herpes
Osobe koje nose korektivne leće
Perut
Bolesti zuba
Stomatološki problemi
Umjetno zubalo
Dijabetes
Dijabetes – dijeta/terapija vježbanjem
Dijabetes – inzulinska terapija
Dijabetes – oralni lijekovi
Dijabetes – druge metode liječenja
Dijabetes – tip 2/oboljenje u odrasloj dobi
Prehrambena ponašanja
Probavne tegobe
Bolesti probavnog trakta
Suhe oči
Ekcem
Vježbanje
Cjepivo protiv gripe
Alergije na hranu
Bolesti stopala
Česti odlasci liječniku
Vjetrovi/nadutost
GERB/refluks kiseline
Gingivitis
Glaukom
Lijek Glucophage
Opadanje kose
Glavobolje
Zdravstveni rezultat – loš
Promjena na zdravo ponašanje – vjerojatno
Promjena na zdravo ponašanje – podržava
Slušna pomagala
Gubitak sluha
Bolest srca
Lijekovi protiv žgaravice
Osobe koje pate od žgaravice/neprobavljanja kiseline
Hemoroidi
Povišen krvni tlak
Visok BMI (indeks tjelesne mase)
Povišen kolesterol
Povišen kolesterol – dijeta/vježbanje
Povišen kolesterol – lijekovi na recept
Povišen kolesterol i krvni tlak
Lijek Imitrex
Nesanica
Bolovi u zglobovima/kralježnici
Bolest bubrega
Bubrežni problemi
Intolerancija na laktozu
Laserska korekcija vida
Lijek Lipitor
Mamografija
Teškoće s plaćanjem liječenja
Prednost Medicare
Dodatak Medicare
Migrene
Problemi s pokretljivošću i pomoć
Usta i zubi
Više liječnika
Gljivice na noktima
Alergijski rinitis
Nema zdravstveno osiguranje
Nema liječnika
Nije nedavno obavljen sistematski pregled
Pretilost
Osteoartritis
Osteoporoza
Opće zdravstveno stanje – loše
Bol
Tjelesno zdravlje – loše
Cjepivo protiv upale pluća
Poremećaji prostate
Test PSA
Psorijaza
Prestanak pušenja
Dišni sustav
Reumatoidni artritis
Ponašanja koja ugrožavaju zdravlje
Ožiljak
Sigurnosni pojasevi
Sinusitis
Koža
Iritacija kože ili osipi
San
Pušač
Analiza stolice
Cjepivo protiv tetanusa
Urinarni/crijevni
Poremećaji vida
Briga za vid i stanje vida
Težina
Gubitak težine
Invalidska kolica

Dodatak B Dijelovi temeljeni na političkoj pripadnosti

Opis publike
Politička pripadnost: Demokrat
Politička pripadnost: Republikanac
Politička pripadnost: Neovisan

the forrester wave report – q2 2022