global privacy policy (hungarian)

Utolsó frissítés: january 21, 2022

A Choreograph egy globális adat- és technológiai vállalat, amely termék- és szolgáltatásportfóliója részeként számos adatközpontú marketingmegoldást kínál az ügyfeleknek. A vállalatunk a WPP médiacsoport tagja, szorosan együttműködünk a WPP hálózat más cégeivel, beleértve a GroupM-et és annak ügynökségeit, felhasználva a GroupM egyes technológiáit és termékeit. További információkért a WPP-ről és a GroupM-ről kattintson ide.

Ezzel az adatvédelmi szabályzattal szeretnénk Önt, a fogyasztót tájékoztatni arról, hogy miként gyűjthetjük és kezelhetjük az Ön személyes adatait (néha „személyes adatoknak” vagy „személyazonosításra alkalmas információknak” nevezzük őket). Ez vonatkozik az Ön online és offline személyes adataira is, a Fogyasztói preferencia-portálon megadott magyarázatok alapján.

Ez egy globális adatvédelmi szabályzat. Ha az EU-ból olvassa ezt a szabályzatot, kérjük, olvassa el a következő részeket is: Az Egyesült Királyságban, az Európai Gazdasági Térség országaiban és a Svájcban élő magánszemélyek adatvédelmi jogai. Ha Ön kaliforniai lakos, kérjük, olvassa el A kaliforniai magánszemélyek adatvédelmi jogairra vonatkozó részt is.

Egyéb adatvédelmi szabályzatok

Ez az adatvédelmi szabályzat nem vonatkozik azokra a személyes adatokra, amelyeket a Choreograph weboldalának használata során gyűjtünk: www.choreograph.com. Ezeket az adatokat itt találja: https://www.choreograph.com/website-policy/website-policy-hungarian/.

Ha szeretné megtudni, hogy személyes adatai hogyan kerültek felhasználásra a toborzási folyamatban, a toborzásra vonatkozó adatvédelmi szabályzatot itt találja: https://www.choreograph.com/talent-privacy-policy/.

Javasoljuk, hogy olvassa el a teljes adatvédelmi szabályzatot, de ha inkább az alábbi, egyes tartalmakra mutató hivatkozásokat szeretné használni, akkor ezek a linkek vezetnek az egyes szakaszokhoz:

***

Szolgáltatásaink

Ez a rész tájékoztatást nyújt az Ügyfeleinknek kínált szolgáltatásokról. „Ügyfeleink” olyan vállalkozások, amelyek közvetlenül foglalkoznak a fogyasztókkal, például hirdetők, akik termékeiket és szolgáltatásaikat értékesítik a fogyasztóknak. Szolgáltatásainkat nem kínáljuk közvetlenül a fogyasztóknak. Közvetlenül az Ügyfelekkel dolgozunk, vagy egy Ügyfelünk nevében eljáró ügynökön keresztül (pl. adat- vagy médiavásárló ügynökön keresztül).

Ügyfeleink szolgáltatásainkat arra használják, hogy hatékony és releváns online és offline hirdetéseket juttassanak el a fogyasztókhoz. Segítünk a hirdetőknek megérteni a jelenlegi fogyasztóik érdekeit, preferenciáit és igényeit, és segítünk nekik új ügyfeleket találni az összes médiacsatornán. Szolgáltatásaink egységes és átfogó képet adnak az Ügyfeleknek jelenlegi és leendő fogyasztóikról, és lehetővé teszik számukra, hogy olyan fogyasztók számára jelenítsék meg a hirdetéseket, akik nagyobb valószínűséggel érdeklődnek a termékeik és szolgáltatásaik iránt.

„Szolgáltatásaink” három tevékenységi kategóriában határozhatók meg: Szinkronizálás, Összeállítás és Végrehajtás, az alábbiakban részletezettek szerint.

Szinkronizálás… Összeállítás… Végrehajtás…
Adatbeépítés Adatdúsítás Tervezés
Data Hygiene Insights Activating
Adategyeztetés Modellezés Mérés és jelentéskészítés
Identitás meghatározása Szegmentálás
Profilozás
Szimuláció

A fent felsorolt szolgáltatások leírását lásd: Az adatkezelés céljai.

Technológiáink és termékeink

Az alábbiakban áttekintjük azokat a termékeket és technológiákat, amelyeket Szolgáltatásaink nyújtásához használunk.

Szolgáltatás neve Szolgáltatás leírása
ID Graph Az ID Graph grafikontechnológiákat és gépi tanulást használ az emberek, helyek és tevékenységek közötti összefüggések és kapcsolatok feltárásához. Átfogó képet ad a fogyasztó személyazonosságáról az első és harmadik féltől származó adateszközök kombinálásával, hogy átfogó attribútumkészletet biztosítson a fogyasztóról vagy a háztartásról (például demográfiai és pszichográfiai adatok, érdeklődési körök, vásárlási szokások, egészségügyi információk, stb.). Lehetővé teszi, hogy a Choreograph adategyezési, identitás meghatározási, fogyasztói insight, adatdúsítási, modellezési és szegmentálási szolgáltatásokat nyújtson.
ID Graph Network (IDN) Az Identity Graph Network az Identity Graph alapja. Számos olyan adateszközre utal, amelyekből a grafikon alapjául szolgáló adatok származnak, beleértve az Ügyfél elsődleges adatait, a harmadik fél által licencelt adatokat, valamint a Choreograph védett adateszközeit, az alábbiakban részletezettek szerint, beleértve: Audience Origin; i-Behaviour (USA, Kanada, Egyesült Királyság), Conexance (Franciaország), AmeriLINK (USA) és mPlatform (globális).
Audience Origin Az Audience Origin a negyedéves fogyasztói felmérésünk, amelyet világszerte megbízható panelszolgáltatóinkon keresztül végzünk. Számos személyre szabott kérdést teszünk fel a fogyasztóknak a médiamagatartásuk, kategóriavásárlásaik, média touchpointjaik, pszichográfiájuk és demográfiájuk témakörében, hogy jobban megértsük a motivációikat, a viselkedésüket és a hozzáállásukat. A felmérésre adott válaszokat együttesen (vagy aggregáltan) kezeljük, hogy megértsük a fogyasztók általános hozzáállását, médiatervezési és médiavásárlási szokásait. Egyes esetekben egyéni válaszadói szintű adatokat is kapunk a modellezéshez és az aktiváláshoz.
Fusion A Fusion MI technológiákat használ, hogy adatdúsító és adategyeztető szolgáltatásokat nyújtson Ügyfeleink számára az Audience Origin felmérésekből származó adatok, valamint az mPlatform és más licencelt harmadik féltől származó, célközönségre vonatkozó adatok felhasználásával.
Stratégiaszimulátor Stratégiaszimulátorunk az Audience Originből származó, szintetikus populációk felhasználásával segít a fogyasztói viselkedésben és a piaci dinamikában bekövetkező változások hatását szimulálni vagy előre jelezni az ügyfél üzleti tevékenységére vonatkozóan. Ez segíti Ügyfeleinket a médiavásárlásaik előretekintő megtervezésében.
iBehaviour (USA és Kanada) Az iBehavior egy egyesült államokbeli és kanadai együttműködésalapú adatbázis, amelyben az együttműködés tagjai B2B és B2C információkat szolgáltathatnak fogyasztóikról más tagok javára és használatára. Ez az információ magában foglal olyan személyes adatokat, mint például a név, cím, e-mail-cím, telefonszám, valamint olyan tranzakciós/vásárlási információkat, mint például a megvásárolt áruk és szolgáltatások, tranzakciós érték, a tranzakció dátuma stb. Ezeket az adatokat Ügyfeleink közvetlenül az fogyasztóiktól gyűjtik, amikor vásárolnak, egy weboldalon vagy más módon regisztrálnak, és hozzájárulnak ahhoz, hogy személyes adataikat harmadik féllel, például a Choreograph-fal megosszák. Az együttműködés során eljuttatott információk lehetővé teszik a tagok számára, hogy a fogyasztóknak az egyéb életmódbeli, földrajzi és demográfiai információk mellett korábbi vásárlási szokásaik alapján is biztosítsanak hirdetéseket (online és offline).
Az együttműködés segítségével a Choreograph modellezési szolgáltatásokat (a leendő új ügyfelek megtalálásához), reaktiválási és optimalizálási szolgáltatásokat (az inaktív ügyfelekkel való újbóli kapcsolatfelvétel elősegítéséhez), valamint adatdúsítást (adatváltozók hozzáfűzése a tag meglévő ügyfélfájljához) nyújt a tagok számára.***
Conexance (Franciaország)
iBehaviour (Egyesült Királyság)
A Conexance és az iBehaviour az együttműködésalapú adatbázisunk Franciaországban, illetve az Egyesült Királyságban.
A Choreograph a GDPR meghatározása szerint adatfeldolgozó, amely kizárólag a tagjai kérésére és a nevükben jár el, hogy személyes adatokat dolgozzon fel a következő szolgáltatások nyújtásához: modellezési szolgáltatások (lehetséges új ügyfelek felkutatásához), reaktiválási és optimalizálási szolgáltatások (az inaktív ügyfelekkel való újbóli kapcsolatfelvétel elősegítéséhez), valamint adatdúsítás (az adatváltozók hozzáfűzése a tag meglévő ügyfélfájljához). Ez segíti a tagokat a postai úton, e-mailben, SMS-ben vagy online végrehajtott marketingkampányaik lebonyolításában***
AmeriLINK
(USA)
Az AmeriLINK a szabadalmaztatott fogyasztói adatbázisunk az Egyesült Államokban, amely összegyűjti, tárolja és rendszerezi a fogyasztókra és a háztartásokra vonatkozó információkat, beleértve a demográfiai és pszichográfiai adatokat, az egészségügyi és jóléti adatokat, az életesemények adatait, a tranzakciós/vásárlási adatokat, hozzáállásbeli adatokat és a pénzügyi mutatókat. Fogyasztói adatbázisunk használatával a Choreograph modellezési szolgáltatásokat kínál az AmeriLINK ügyfeleinek, beleértve a hasonmás-modellezést, az adatdúsítási szolgáltatásokat (adatváltozók hozzáfűzése az ügyfél meglévő ügyfélállományához), az adattisztítási szolgáltatásokat (például címszabványosítás, fojtás) és a listabérlési szolgáltatásokat.
Adatbrókerként vagyunk regisztrálva Kaliforniában és Vermontban.
AmeriLINK Activate Az Activate a Choreograph egyik aktiváló csatornája. Az Ügyfelek használhatják az Activate önkiszolgáló vagy menedzselt szolgáltatást, amely lehetővé teszi számukra, hogy feltöltsék első fél adataikat a platformra, hozzáférjenek további harmadik fél által licencelt és közvetítő adatokhoz, és a közönséget a keresletoldali platformokra és a közösségi csatornákra tereljék az online aktiváláshoz.
mPlatform Az [m]PLATFORM egy célközönség-intelligenciai megoldás, amely arányos, személyre szabott fogyasztói kapcsolatokat hoz létre. Adatokat gyűjt a médiafogyasztási magatartásról, hogy a Choreograph betekintést nyerjen a fogyasztók érdeklődésébe, preferenciáiba és életmódjába, és hogy fogyasztói profilokat hozzon létre. Ezt az eszközt arra használjuk, hogy Ügyfeleink számára betekintést nyújtsunk a fogyasztói információkba, valamint a modellezésbe (beleértve a hasonmás-modellezést is). Az mPlatform aktivációs platformként is szolgál, amely lehetővé teszi számunkra, hogy aktiválás céljából a keresletoldali platformra tereljük a közönséget. Az mPlatform további ismertetése itt.
Proteus A Proteus a nagy mennyiségű médiavásárlásból származó program szerinti adatokat dolgozza fel. A naplószintű adatokat felhasználja, egyezteti és normalizálja az ügynökségek összes programozási tevékenységében, amely lehetővé teszi számunkra, hogy a következő szolgáltatásokat nyújtsuk az Ügyfeleknek: modellezés, insight-ok, médiatervezés és kampányjelentések

Az általunk gyűjtött információk

Szolgáltatásaink nyújtása során számos olyan információt gyűjtünk és használunk fel, amely személyes adatokat is tartalmaz:

Azonosítók („IDs”).

 • Offline azonosítók, beleértve a teljes nevet és a telefonszámokat;
 • Online azonosítók, beleértve az e-mail-címet, IP-címet, sütiazonosítókat, eszközazonosítókat, beleértve a mobilhirdetési azonosítókat (MAID), mint például az Apple „IDFA” és a Google hirdetési azonosítója;
 • A Choreograph saját azonosítója / azonosítói, amely(ek) egyedileg azonosítják a fogyasztókat a saját személyazonossági környezetükben, beleértve a „K-LINK”, „ChoreoID”, „[mP]ID” azonosítót; és
 • egyéb azonosítók, amelyeket harmadik felektől kaphatunk, beleértve a felmérésre válaszoló fogyasztók felmérési vagy panelazonosítóit, vagy harmadik fél beléptetett partnereinek azonosítóit.

Tranzakciós és vásárlási adatok, beleértve a termékkategóriát (pl. ékszerek, ruházati cikkek, háziállatok, utazás, sport) és a vásárlási adatokat (pl. rendelések száma, költés értéke, fizetési mód, vásárlás módja). Nem gyűjtünk banki adatokat, hitelkártyaadatokat vagy egyéb pénzügyi számlaszintű adatokat. Modellezett tranzakciós adatokat is felhasználunk a fogyasztó valószínűségéről vagy „hajlandóságáról” egy adott márka vagy termék megvásárlására.

Az eszköz és a böngésző adatai, beleértve a böngésző típusát és a verzióját, a böngésző nyelvét, az operációs rendszert és a kapcsolat típusát (pl. vezetékes vagy Wi-Fi).

Online tevékenységre vonatkozó információk, beleértve az oldal URL-jét (vagy az oldal URL-jének kategóriáját), a weboldalt/aloldalt, ahonnan a fogyasztó érkezett a hirdetés megtekintése előtt, az online tevékenység dátumát és időpontját, a weboldalon tett látogatások gyakoriságát, a weboldalon használt keresési kifejezéseket és a hirdetéssel való interakciót (pl. Ön rákattint-e egy hirdetésre vagy sem).

Demográfiai adatok, beleértve az életkort, nemet, jövedelmet, családi állapotot, a háztartásban élők számát, iskolázottságot, etnikai hátteret.

Pszichográfiai információk, beleértve az érdeklődést, az életstílust, a hozzáállást, a személyiségeket.

Helymeghatározási adatok, beleértve a postai címet, IP-címet (amelyet átalakítanak ország-, régió- vagy irányítószámszintű helymeghatározási adatra), valamint az ingatlanok/házak szélességi/hosszúsági köri adatait (az Egyesült Államokban).

Nem minden fent felsorolt információt gyűjtünk és használunk fel minden olyan régióban, ahol a Szolgáltatásokat kínáljuk. Ha szeretné megtudni, hogy milyen személyes adatokat tárolunk Önről, kérjük, használja Fogyasztói preferencia-portálunkat.

Hogyan használjuk fel ezt az információt

Az alábbi táblázat bemutatja, hogy a Szolgáltatásaink nyújtása során milyen célokra használjuk fel a különböző típusú információkat. A célok leírását lásd a következő részben: Az adatkezelés céljai. Az alábbiakban kifejtett célok mellett az általunk gyűjtött információk összességét vagy kombinációját csalások felderítésére vagy megelőzésére, jogaink védelmére és a törvény betartására is felhasználhatjuk.

Szinkronizálás

Információ típusa Hogyan használjuk fel az információt
Adatbeépítés Adattisztítás Adategyeztetés Identitás meghatározása
Teljes név
Postacím
E-mail-cím
Telefonszám***
Online azonosítók, beleértve az IP-címet, a sütiazonosítót, a mobilhirdetési azonosítót és az eszközazonosítót
Felmérés- vagy panelazonosító ✓ (elfojtás)
Felmérésre adott válaszok
Vásárlási és tranzakciós adatok
Eszköz- és böngészőinformációk
Online tevékenységgel kapcsolatos információ
Helyszínadatok

Összeállítás

Információ típusa Hogyan használjuk fel az információt
Adatdúsítás Insight-ok Modellezés Szegmentálás Profilozás Szimuláció
Teljes név
Postacím
E-mail-cím
Telefonszám***
Online azonosítók, beleértve az IP-címet, a sütiazonosítót, a mobilhirdetési azonosítót és az eszközazonosítót
Felmérés- vagy panelazonosító
Felmérésre adott válaszok
Vásárlási és tranzakciós adatok
Eszköz- és böngészőinformációk
Online tevékenységgel kapcsolatos információ
Helyszínadatok

Végrehajtás

Információ típusa Hogyan használjuk fel az információt
Tervezés Aktiválás Mérés és jelentés
Teljes név
Postacím
E-mail-cím
Telefonszám***
Online azonosítók, beleértve az IP-címet, a sütiazonosítót, a mobilhirdetési azonosítót és az eszközazonosítót
Felmérés- vagy panelazonosító
Felmérésre adott válaszok
Vásárlási és tranzakciós adatok
Eszköz- és böngészőinformációk
Online tevékenységgel kapcsolatos információ
Helyszínadatok

Az adatkezelés céljai

Szolgáltatások Az adatkezelés céljai Célok leírása
Szinkronizálás Adatbeépítés Az Ügyfél adatainak a Choreograph adatkörnyezetébe vagy egy harmadik fél által üzemeltetett tiszta adatkörnyezetbe való importálása.
Harmadik fél által licencelt adatok importálása a Choreograph technológiai platformjaira.
Adattisztítás Az ügyfél adatainak tisztítása, beleértve az egyesítést/tisztítást, a címszabványosítást és az adatelfojtást.
Adategyeztetés Az Ügyféladatok egyeztetése a Choreograph saját adatbázisában tárolt fogyasztókéval.
Az offline és az online adatok egyeztetése, például az offline gyűjtött adatok (például: név, postacím stb.) egyeztetése az Ön online tevékenységével vagy az online azonosítóival (például: eszközazonosító, sütiazonosító stb.).
Különböző eszközök egyeztetése annak megállapítására, hogy két vagy több eszköz ugyanahhoz a felhasználóhoz vagy háztartáshoz tartozik-e
Identitás meghatározása Az Ügyfél részére egységes ügyfélnézet létrehozása ismert és ismeretlen ügyfelek számára.
Egyedi azonosító hozzárendelése a fogyasztókhoz, beleértve a Choreograph szabadalmaztatott azonosítóját.
Összeállítás Adatdúsítás Ügyféladatok javítása fogyasztói adatok hozzáadásával (vagy hozzácsatolásával) a Choreograph saját adatbázisából
Insight-ok A begyűjtött adatok használata a fogyasztók érdekeinek, motivációinak, magatartásának és preferenciáinak megértéséhez vagy megismeréséhez. Ez lehet egyéni fogyasztói szint, vagy aggregált csoport- vagy népességi szint
Modellezés Olyan modellek (vagy „szabályrendszer”) létrehozása, amelyek előre jelzik a fogyasztói magatartást vagy jelzik a fogyasztók valószínűsíthető jellemzőit.
Szegmentálás Olyan fogyasztói csoportok (más néven szegmensek, célközönségek vagy listák) létrehozása, amelyek azonos vagy hasonló tulajdonságokkal, körülményekkel, igényekkel vagy preferenciákkal rendelkeznek, tényleges vagy következtetett információk alapján.
Profilozás A fogyasztók címkézése vagy leírása valószínű jellemzőik, viselkedésük és/vagy demográfiai jellemzőik alapján, amelyet a modellezésben, a szegmentálásban és az aktiválásban használunk.
Szimuláció A marketingtevékenység lehetséges eredményeinek tesztelése a populáció viselkedésének szimulációjával, az ügyféladatok és Choreograph adatai felhasználásával.
Végrehajtás Tervezés Médiavásárlás tervezése minden csatornán, beleértve az automatizált eszközök használatát is
Aktiválás A célcsoport eljuttatása a médiavásárlókhoz és a közösségi platformokhoz online reklámozás céljából.
Listák szállítása az Ügyfél vagy harmadik fél fulfillment központok offline reklámozás céljából (pl. posta, telefon).
Mérés és jelentés A reklámkampány teljesítményének mérése és jelentéskészítés

Információforrások

Számos forrásból szerzünk be információkat, többek között:

 • Ügyfeleinktől, akik Szolgáltatásainkat arra használhatják, hogy adataikat beépítsék platformjainkba, valamint hogy sütijeinket és pixeleinket arra használják, hogy adatokat gyűjtsenek az Ügyfelek asztali gépről és alkalmazásokról elérhető szolgáltatásait felkereső fogyasztóktól. Az általunk használt sütikkel kapcsolatos további információkért lásd a következő részt: Sütik.
 • Közvetlenül a fogyasztóktól, beleértve azokat a fogyasztókat is, akik vállalják, hogy részt vesznek a felméréseinkben, és sütiket, pixeleket vagy más hasonló online technológiákat használnak az asztali gépekről és alkalmazásokról elérhető szolgáltatásokban. Az általunk használt sütikkel kapcsolatos további információkért lásd a következő részt: Sütik.
 • Üzleti tevékenységünk különböző területeiről. Például figyelembe vesszük az együttműködésalapú vállalkozásaink tagjai (i-Behaviour és Conexance) által megadott tranzakciós információkat, és ezeket az információkat általános termékkategóriákba soroljuk, pl. „Női ruházati cikkek” és „Legutóbbi”, „Gyakoriság” és „Monetáris” mutatók, mint például a női ruházati cikkek utolsó rendelési dátuma, a női ruházati cikkek rendeléseinek száma az elmúlt 12 hónapban, a teljes elköltött összeg és a női ruházati cikkekre költött átlagos érték az elmúlt 12 hónapban stb.
 • A nyilvános nyilvántartásokból, amennyiben azok rendelkezésre állnak bizonyos országokban, például a foglalkozási és szabadidős engedélyekből (például horgászati engedélyek), a postai nyilvántartásokból (a címek szabványosítása céljából), a tiltólistákról (például fel nem hívható listák) és a népszámlálási nyilvántartásokból.
 • Megbízható harmadik fél külső partnereinktől. E partnerek némelyike különféle forrásokból származó adatokat vethet össze.

Sütik

Ebben a részben azokat a sütiket ismertetjük, amelyeket Szolgáltatásaink Ügyfeleknek történő nyújtása során használunk, beleértve az érdeklődés- vagy viselkedés-alapú hirdetéseket is. Ebbe beletartoznak azok a sütik is, amelyek az Ön böngészőjében kerülhetnek elhelyezésre, amikor ellátogat az Ügyfeleink birtokában lévő weboldalakra vagy a mi olyan weboldalainkra, amely megjeleníti az Ügyfeleink hirdetéseit. A céges weboldalunkon használt sütikért, kérjük, tekintse meg a Weboldalszabályzatunkat.

A süti egy kisméretű alfanumerikus szövegfájl, amit egy weboldal, vagy egy harmadik fél hirdetési szervere, vagy más harmadik fél eltárol a böngészőben, hogy felismerje az adott böngészőt, és emlékezzen a felhasználóra. Célzó sütijeink neve „mookie”, és a mookie1.com domainünkön működnek. Ezek állandó sütik (azaz lejáratukig vagy a felhasználó általi törlésükig/eltávolításukig tárolódnak), amelyek egyedi, véletlenszerűen generált értékeket tartalmaznak, amelyek lehetővé teszik a Szolgáltatásaink számára a böngészők és eszközök megkülönböztetését, és a felhasználóval kapcsolatos bizonyos információkhoz kapcsolódnak. A Mookie sütik, a társított információval együtt, a szolgáltatásaink teljesítése során kerülnek felhasználásra, főleg az érdeklődés-alapú hirdetéseknél.

Az alábbi táblázat információt nyújt a Mookie sütikről.

Süti neve Süti viselkedési adottságai A sütiben tárolt információk Lejárat az utolsó frissítéstől (nap)
Célzás (ügyféladat) Célzás és optimalizálás (felhasználói adatok) Jelentés és hozzárendelés
azonosító Y Y Y Egyedi sorozatszám 395 nap
ov N N Y Egyedi azonosító 395 nap
mdata Y N N Egyedi sorozatszám, Létrehozási időbélyeg, süti verzió 395 nap
syncdata_<PARTNER> Y N N Egyedi sorozatszám, Létrehozási időbélyeg, adatpartner látogató-azonosító 10 nap

Alkalmazáskörnyezetben az eszközhöz hirdetési azonosítót rendelünk (nem pedig sütiazonosítót). Ez egy alfanumerikus azonosító, amit egy platform vagy operációs rendszer (például az Apple iOS vagy a Google Android) tesz elérhetővé, amely lehetővé teszi az alkalmazás fejlesztői és harmadik felek számára, hogy egy bizonyos eszközt egy alkalmazási környezetben felismerjenek, és bizonyos információkat hozzárendeljenek egy felhasználóhoz. A hirdetési azonosító például a mobil hirdetési azonosító (MAID), az Apple „IDFA” azonosítója és a Google hirdetési azonosítója.  A Hirdetésazonosító az általa gyűjtött felhasználói adatokkal együtt a Szolgáltatásaink teljesítése során kerül felhasználásra, beleértve az érdeklődési körökön alapuló hirdetéseket is.

Az adatok megosztásának módja

Információmegosztás Szolgáltatásaink nyújtása során

Ügyfelek: A jelen adatvédelmi nyilatkozatban leírt információkat arra használjuk fel, hogy Szolgáltatásokat nyújtsunk Ügyfeleinknek (vagy az Ügyfeleink nevében eljáró ügynököknek), amelyek magukban foglalhatják az információk megosztását, licencelését vagy az Ügyfeleink hozzáférésének engedélyezését. Együttműködésalapú adatbázisunk (i-Behaviour és Conexance) számára az együttműködésen belül megosztjuk az információkat az együttműködés résztvevő tagjaival, valamint a Choreograph cég más részeivel (lásd a Információforrások részt, amely részletesen tájékoztat arról, hogyan szerzünk információt cégünk más részeitől).

Cégcsoporton belüli vállalatok: A cégcsoporton belül megosztjuk az információkat a WPP és a GroupM cégekkel, valamint azok ügynökségeivel, köztük a Mindshare, a MediaCom, a Wavemaker, a Essence, az m/SIX, a Xaxis, a Finecast és a CMI cégekkel.

Szolgáltatók: Külső partnerszolgáltatókkal is megosztunk információkat, akik a mi és/vagy az Ügyfeleink nevében végeznek szolgáltatásokat és funkciókat a Szolgáltatások nyújtása során, például olyan cégekkel, amelyek felelősek a hirdetési szolgáltatások nyújtásáért, beleértve a keresletoldali platformokat, hirdetési hálózatokat, hirdetési csereprogramokat és hirdetési szervereket, valamint az offline marketing kampányok teljesítő központjait, a technológiában vagy ügyféltámogatásban részt vevő szolgáltatókat, a műveleteket, a webes vagy adathosztingot vagy -tárolást, a számlázást, a könyvelést, a biztonságot, a marketinget, az adatkezelést, az igazolást, a javítást vagy a tisztítást, vagy más módon segít minket a Szolgáltatásaink és termékeink biztosításában, fejlesztésében, karbantartásában és javításában.

Információmegosztás jogi célokból:

A személyes adatokat megoszthatjuk harmadik felekkel (beleértve a bûnüldözési szerveket, a könyvvizsgálókat és a szabályozókat) a következõ céllal: 

 • Jogi eljárás vagy hatósági vizsgálat (pl. idézés vagy bírósági végzés) betartása
 • Az általános szerzõdési feltételeink, a jelen Adatvédelmi szabályzat vagy az Önnel kötött egyéb szerzõdések érvényesítse , beleértve az azok esetleges megsértésének kivizsgálását is
 • Válaszadás olyan állításokra, amelyek szerint bármely tartalom sérti harmadik felek jogait
 • Saját platformunk, ügyfeleink, képviselõink és kapcsolódó vállalkozásaink, ezek felhasználói és/vagy a nyilvánosság jogainak, tulajdonának vagy személyes biztonságának védelme. Hasonlóképpen információt nyújthatunk más vállalatoknak és szervezeteknek (beleértve a bûnüldözési szerveket) csalás elleni védelem, spam/rosszindulatú szoftverek megelõzése és hasonló célok érdekében.

Információmegosztás vállalati célokra

Adatok átadása az irányítás megváltozása esetén: Abban az esetben, ha egy másik vállalat konszolidáció, egyesülés, eszközvásárlás vagy más tranzakció útján megszerez minket, vagy vállalkozásunk teljes vagyonát, fenntartjuk a jogot, hogy a birtokunkban lévõ vagy a saját ellenõrzésünk alatt álló összes információt (beleértve az Ön által a „Kapcsolatfelvétel” oldalon megadott információkat) átadjuk a felvásárló félnek, és ezt az információt a felvásárló fél felhasználhatja saját üzleti tevékenységében.

Az információk megosztása vállalati tranzakcióban: Megoszthatjuk a személyes adatokat jelentõs vállalati tranzakció esetén is, úgymint egyesülés, befektetés, felvásárlás, átszervezés, konszolidáció, csõd, felszámolás vagy eszközeink egy részének vagy egészének értékesítése esetén, vagy az ilyen ügyletekkel kapcsolatos átvilágítás céljából.

Adatbiztonság

A fogyasztók személyes adatai titkosságának megőrzése nagyon fontos számunkra, ami azt jelenti, hogy ügyelünk és különös figyelmet szentelünk a biztonsági intézkedéseinkre, hogy megvédjük ezeket az információkat az adatvédelmi incidensektől. Követjük az iparági normákat, hogy védekezzünk az információkhoz való jogosulatlan hozzáférés, azok visszatartása és nyilvánosságra hozatala ellen. Ez magában foglalja a fizikai, elektronikus és menedzsment tevékenységeket is az információ integritása, hozzáférése és felhasználása érdekében.

A Choreograph elismeri az átfogó adatbiztonsági program fontosságát, valamint az általunk kezelt adatok pontos és biztonságos kezelésének szükségességét. Technikai, szervezeti és adminisztratív biztosítékokat alkalmazunk az általunk tárolt adatok védelme érdekében. Az adataink jogosulatlan felhasználása vagy megváltoztatása elleni védelem érdekében több biztonsági réteget használunk, ötvözve a legkorszerűbb tűzfalvédelmet, a szigorúan ellenőrzött hozzáférést és egyéb biztonsági intézkedéseket.

A személyes adatok nemzetközi továbbítása

A Choreograph egy globális vállalat, amely szolgáltatásait több régióban és országban nyújtja az Ügyfeleknek. 

Ahol lehetséges, a személyes adatokat helyben tároljuk, például az EU-ban (Európa, Közel-Kelet és Afrika országai, valamint az Egyesült Királyság esetében), Tajvanon, Szingapúrban és Kínában (az ázsiai és csendes-óceáni régió esetében), valamint az Egyesült Államokban (Észak-Amerika esetében), a fogyasztó tartózkodási helyétõl függõen.

Elõfordulhat azonban, hogy a személyes adatokat ezeken a helyszíneken túlra kell továbbítanunk, például a következõ esetekben: 

 • Amikor az Ügyfeleinknek vagy a Szolgáltatóinknak az adataink tárolásának helyétõl eltérõ helyre kell információt továbbítanunk; 
 • Amikor mérnöki vagy ügyfélszolgálati csapatainknak „hozzá kell férniük” (beleértve a távoli hozzáférést is) a személyes adatokhoz azon a helyen kívül, ahol azok találhatók, hogy felépítsék, fenntartsák és/vagy figyelemmel kísérjék rendszereinket és platformjainkat. 
 • Ha a Szolgáltatások nyújtása során van olyan többfunkciós vagy több ügynökséget egyesítõ csapatunk, amelynek tagjai különbözõ helyszíneken lehetnek, és akiknek hozzá kell férniük a különbözõ helyekrõl származó személyes adatokhoz. 

Amikor ezeket a nemzetközi adattovábbításokat végezzük, biztosítjuk, hogy azok megfeleljenek a vonatkozó helyi adatvédelmi és személyiségi jogi törvényeknek.

 

Iparági szövetségekben való tagság

A Choreograph olyan iparági szövetségek aktív tagja, amelyek az internetes reklámozással összefüggésben szabályozzák az online fogyasztók magánéletének védelmét, beleértve a Network Advertising Initiative (NAI), a Digital Advertising Alliance (DAA), az European Digital Advertising Alliance (eDAA) és az IAB Transparency and Consent Framework (IAB TCF) szervezeteket. A Choreograph megfelel a NAI Magatartási Kódexnek, a DAA Önszabályozási Alapelveinek és az IAB TCF Irányelveknek. Hisszük, hogy ezek a kódexek és elvek hozzájárulnak a fogyasztók magánéletének védelméhez.

Kérjük, látogasson el Fogyasztói preferencia-portálra, ahol további információt talál arról, hogyan gyakorolhatja adatvédelmi jogait a NAI és a DAA leiratkozási mechanizmusain keresztül.

Teljes mértékben támogatjuk a digitális hirdetési ipar erőfeszítéseit az átláthatóság növelésére az egészségügyi szegmenseket használó érdeklődésalapú hirdetések tekintetében. Az egészséghez kapcsolódó információkkal vagy érdeklődési körökkel kapcsolatos, az érdeklődési körökön alapuló hirdetési célra felhasználható standard és egyéni érdeklődési körökre vonatkozó további információkért kérjük, tekintse meg ezt az oldalt.

Fogyasztói preferencia-portál

A Choreograph elkötelezte magát amellett, hogy az adatvédelmi biztonságot szem előtt tartó megoldásokat biztosítson az Ügyfelek számára, és integrálja az adatvédelmet a termékeink és szolgáltatásaink tervezésébe. Elismerjük, hogy az Ön személyes adatainak felhasználására vonatkozó döntéseinkkel kapcsolatban önnek kell rendelkeznie. Ezt a preferencia-központot azért hoztuk létre, hogy egyszerű, átlátható folyamatot biztosítson az adatvédelmi szabályok szerinti jogai gyakorlásához.

Szeretnénk a megalapozott döntéshozatalhoz a lehető legtöbb információt nyújtani Önnek. Ezen a portálon keresztül jogait többféleképpen is gyakorolhatja. A különböző módszerek attól függnek, hogy Ön melyik országban él, és hogy milyen típusú adatokat tárolunk Önről.

Az Ügyfeleinknek nyújtott Szolgáltatások jellegéből adódóan az Ön online és offline adatait eltérő módon kezeljük. A Szolgáltatásainkkal kapcsolatos további információkért, kérjük, olvassa el az adatvédelmi szabályzatot ezen az oldalon: Szolgáltatásaink. Ez a Fogyasztói preferencia-portál az offline és online adatokkal kapcsolatos jogai gyakorlására egyaránt használható. Igyekszünk a lehető leghamarabb, de mindenképpen az Ön országában érvényes adatvédelmi törvények által előírt időkereten belül válaszolni az Ön kérésére.

AZ ÖN DIGITÁLIS ADATAI

Létrehoztunk egy felhasználóbarát portált, ahol ellenőrizheti, hogyan használjuk fel a digitális adatait. Ezeket az adatokat online gyűjtjük be Önről, amelyekbe beletartozhatnak az online azonosítók, eszköz- és böngészőadatok, online tevékenységadatok és helyadatok (az ilyen típusú adatok leírását lásd az x. szakaszban). Az általunk gyűjtött digitális adatok típusa az Ön tartózkodási helyétől függően változhat, mivel nem minden régióban nyújtjuk az összes Szolgáltatásunkat. Ha többet szeretne megtudni arról, hogy milyen digitális adatokat tárolunk Önről, és ezeket hogyan kezelheti, kattintson ide.

Ha azonban Ön Kínában tartózkodik, kérjük, küldjön e-mailt a privacy@choreograph.com címre az adatai kezeléséhez és jogainak gyakorlásához.

AZ ÖN OFFLINE ADATAI

Az alábbi űrlapok a digitális adatain túl az Önről tárolt további adatok megértésére használhatók, ide tartozhatnak a személyes adatai, például a neve, a telefonszáma és a postacíme. Az általunk gyűjtött offline adatok típusa az Ön tartózkodási helyétől függően változhat, mivel nem minden régióban nyújtjuk az összes Szolgáltatásunkat. Ha többet szeretne megtudni arról, hogy milyen offline adatokat tárolunk Önről, és ezeket hogyan kezelheti, kérjük, kattintson ide.

HOGYAN HASZNÁLJUK FEL AZ ADATAIT SZEMÉLYAZONOSSÁGÁNAK IGAZOLÁSÁRA

Előfordulhat, hogy a személyazonossága igazolására fényképes személyazonosító okmányt kérünk, mielőtt átadjuk Önnek az adatokat. Ezt azért tesszük, hogy biztosítsuk, hogy csak az Ön adatait adjuk át Önnek, és azokat megvédjük a harmadik felek általi jogellenes hozzáféréstől. Az Ön személyazonosságát nem osztjuk meg, és nem használjuk fel semmilyen Szolgáltatásunkban, illetve semmilyen más célra, mint az Ön személyazonosságának igazolására.

JOGAI GYAKORLÁSÁNAK EGYÉB MÓDJAI

Böngészőkörnyezetben a következő módszerekkel utasíthatja el vagy távolíthatja el a sütiket:

 • a böngészője beállításaiban megadott utasítások követésével állítsa be böngészője beállításait a sütik elutasítására vagy eltávolítására. Ennek módjáról bővebb információ itt található.
 • A sütik beállításainak módosítása a weboldal tulajdonosa szintjén. Ezek a beállítások a weboldal tulajdonosai szerint eltérőek lehetnek.
 • Webes környezetben az érdeklődésalapú hirdetések letiltása a Digital Advertising Alliance (DAA) „YourAdChoices” programján keresztül, amely itt érhető el:
  – Az Amerikai Egyesült Államok esetében – https://aboutcookies.orgaboutads.info/choices/
  – Kanada esetében – https://youradchoices.ca/en/tools
  – Európa és az Egyesült Királyság esetében – https://youronlinechoices.com/ (kattintson „Your ad choices” linkre a tartózkodási helyének kiválasztását követően)

Korlátozhatja a hirdetéskövetést mobil- és internetes TV-készülékek alkalmazásainak környezetében is, amelyek a következő módszerekkel kapcsolódnak a hirdetés-azonosítójához.

 • Keresse meg a mobileszköz és/vagy az internetes TV-készülék adatvédelmi beállításait, és válassza ki a „Hirdetéskövetés korlátozása” opciót az érdeklődésalapú hirdetések leállításához a vonatkozó hirdetés-azonosítón keresztül. Megjegyzés: olvassa el az eszközgyártó felhasználói utasításait a leghatékonyabb és legkorszerűbb módszerekkel kapcsolatban, amelyekkel letilthatja az érdeklődés-alapú hirdetéseket az eszközein keresztül.
 • Az érdeklődésen alapuló hirdetések letiltása a Digital Advertising Alliance (DAA) „YourAdChoices” programján keresztül az alkalmazás-környezetek számára, amely itt érhető el:
  – Az Amerikai Egyesült Államok esetében – https://youradchoices.com/control
  – Kanada esetében – https://youradchoices.ca/en/tools

Az Egyesült Királyságban, az Európai Gazdasági Térség országaiban és a Svájcban élő magánszemélyekadatvédelmi jogai

Önnek joga van a személyes adataihoz könnyen olvasható formátumban hozzáférni, azokat frissíteni, módosítani, törölni, korlátozni vagy azokról másolatot kapni. Bizonyos körülmények között kérheti, hogy a Choreograph adja át személyes adatait harmadik félnek, és jogában áll, hogy tiltakozzon azok marketingcélokra történő felhasználása ellen. Amennyiben személyes adatainak feldolgozása az Ön beleegyezésén alapul, bármikor jogában áll visszavonni ezt a beleegyezést. Kérjük, ne feledje, hogy a hozzájárulás visszavonása nem befolyásolja személyes adatai feldolgozásának jogszerűségét a hozzájárulás visszavonása előtt.

Amennyiben élni kíván ezekkel a jogokkal, kérjük, használja Fogyasztói preferencia-portálunkat, vagy küldjön nekünk e-mailt erre a címre: privacy@choreograph.com. 

Joga van ahhoz is, hogy panaszt tegyen a felügyeleti hatóságnál, ha nem elégedett azzal, ahogy a személyes adatait kezeltük.

Magánszemélyek adatvédelmi jogai Kaliforniában

Kattints ide.

A globális felhasználók adatvédelmi jogai

Rendelkezésre bocsátottunk egy mechanizmust, amely lehetővé teszi minden fogyasztó számára – régiójától függetlenül –, hogy elutasítsa a jövőbeli adatfeldolgozást, és kérje személyes adatainak törlését a Fogyasztói preferencia-portálunkon. Ha bármilyen kérdése van arra vonatkozóan, hogy hogyan élhet ezen jogaival, kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot ezen az e-mail-címen: privacy@choreograph.com.

Panasztétel

Ha bármilyen panasza van,vagy kapcsolatba kíván lépni velünk, kérjük, vegye igénybe az oldalunk Kapcsolat részét, és mi mindent megteszünk annak érdekében, hogy orvosoljuk az esetleges panaszait vagy aggályait azzal kapcsolatban, hogy hogyan gyűjtjük és kezeljük az Ön személyes adatait.

Ha bármilyen okból úgy érzi, hogy nem kezeltük megfelelően az aggályait, forduljon a joghatósága alá tartozó illetékes adatvédelmi hatósághoz vagy felügyeleti hatósághoz, és nyújtson be hivatalos panaszt.

Kapcsolatfelvétel

Igyekeztünk a lehető legegyértelműbben fogalmazni a jelen Adatvédelmi szabályzatban, de ha valamit nem ért, vagy további információra van szüksége, kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot a következő e-mail-címen: privacy@choreograph.com, vagy gyakorolhatja jogait a Fogyasztói preferencia-portálunkon.

Az Európai Gazdasági Térségben (EGT) és Svájcban a Choreograph által gyûjtött adatokért felelõs Choreograph jogi képviselõ a Choreograph Limited. Az Európai Gazdasági Térség és Svájc területén kívül a felelõs jogi képviselõ a Choreograph LLC. Ha Ön egy, az Európai Gazdasági Térség országaiban élõ vagy svájci lakóhellyel rendelkezõ magánszemély, vegye fel a kapcsolatot adatvédelmi tisztviselõnkkel ezen az e-mail-címen: dpo@Choreograph.com

Ha kérdése, megjegyzése vagy aggálya van a jelen szabályzattal kapcsolatban, e-mailben vagy levélben a következõ címen veheti fel velünk a kapcsolatot:

Európa:
Choreograph Limited
DPO@choreograph.com
Choreograph, Sea Containers, 18 Upper Ground, London, SE1 9PT– Címzett: Adatvédelmi tisztviselõ

Európán kívül:
Choreograph LLC
Privacy@choreograph.com

Choreograph, 3 World Trade Center, 175 Greenwich Street, New York, NY, 10007, USA – Címzett: Adatvédelmi Igazgató

A szabályzat módosítása

Kérjük ne feledje, hogy az állandó átalakulásban lévő adatvédelmi jogszabályok és előírások, digitális technológiák és az üzleti tevékenységünk változásai miatt a jelen Adatvédelmi szabályzatot időről időre módosíthatjuk. Kérjük, tekintse át rendszeresen az Adatvédelmi szabályzatunkat, hogy értesüljön az esetleges változásokról (a lap tetején frissítjük az érvénybe lépés dátumát, hogy tájékoztassuk a változások időpontjáról).

A. függelék: Egészségre vonatkozó szegmensek

Célközönség leírása
Nem érzékeny Érzékeny
Fájdalmak Figyelemhiányos hiperaktivitás-zavar (ADHD) / figyelemhiány-zavar (ADD)
Akné ADHD/ADD-gyógyszerek
Allergiák nagy valószínűséggel Alzheimer-kór
Allergia és homloküreg Antidepresszáns
Allergiagyógyszerek Szorongás
Allergiában szenvedők Figyelemzavar
Arterioszklerózis Bipoláris
Ízületi gyulladás Emlőrák
Artritiszgyógyszerek Rák
Asztma Vastagbélrák
Asztmagyógyszerek Depresszió
Lábgomba Merevedési zavar
Hátfájás Prosztatarák
Hólyagproblémák
Prediabétesz
Emlővizsgálat
Hörghurut
Házi ápoló
Kéztőalagút-szindróma
Szürke hályog
Krónikus hörghurut
Krónikus fájdalom
Herpesz
Korrekciós lencsét viselők
Hajkorpa
Fogászati betegségek
Fogászati problémák
Műfogsor
Cukorbetegség
Cukorbetegség – Diéta/mozgásterápia
Cukorbetegség – Inzulinkezelés
Cukorbetegség – Orális gyógyszerek
Cukorbetegség – Egyéb kezelési módszerek
Cukorbetegség – 2-es típusú / felnőttkori
Táplálkozási magatartás
Emésztési zavarok
Emésztési problémák
Szemszárazság
Ekcéma
Mozgásterápia
Influenza elleni oltás
Ételallergiák
Lábbetegségek
Orvos gyakori felkeresése
Bélgázképződés/felfúvódás
GERD/gyomorégés
Fogínygyulladás
Zöld hályog
Metformin gyógyszer
Hajhullás
Fejfájás
Egészségpontszám – alacsony
Egészséges magatartás-változás – valószínű
Egészséges magatartás-változás – tartós
Hallókészülék
Hallásromlás
Szívbetegség
Gyomorégés elleni gyógyszerek
Gyomorégésben / savas emésztési zavarban szenvedők
Aranyér
Magas vérnyomás
Magas testtömegindex
Magas koleszterinszint
Magas koleszterinszint – Diéta/mozgásterápia
Magas koleszterinszint – Vényre kapható gyógyszerek
Magas koleszterinszint és magas vérnyomás
Imitrex gyógyszer
Álmatlanság
Ízületi betegségek / gerincbetegségek
Vesebetegség
Veseproblémák
Laktózérzékeny
Lézeres látásjavítás
Lipitor gyógyszer
Mammogram
Egészségügyi fizetési nehézség
Medicare előny
Medicare kiegészítés
Migrén
Mozgászavarok és segítség
Száj és fogak
Több orvos
Körömgomba
Nazális allergiák
Egészségbiztosítás nincs
Nincs orvos
Nem volt orvosi vizsgálat a közelmúltban
Elhízás
Oszteoartritisz
Csontritkulás
Általános egészségi állapot – gyenge
Fájdalom
Testi egészség – gyenge
Tüdőgyulladás elleni vakcina
Prosztata-rendellenességek
PSA-teszt
Pikkelysömör
Dohányzás abbahagyása
Légúti
Reumás ízületi gyulladás
Egészségre kockázatos magatartások
Heg
Biztonsági övek
Arc- és homloküreg-gyulladás
Bőr
Bőrirritáció vagy bőrkiütések
Alvás
Dohányzó
Székletvizsgálat
Tetanusz oltás
Húgyúti/bél
Látászavarok
Látásproblémák és kezelésük
Testsúly
Testsúlycsökkenés
Kerekesszék

B Függelék – A politikai hovatartozáson alapuló szegmensek

Célközönség leírása
Politikai elköteleződés: Demokrata
Politikai elköteleződés: Republikánus
Politikai elköteleződés: Független

the forrester wave report – q2 2022