0
1
0
1
2
3
4
5
6
7
8
9
0
0
1
2
3
4
5
6
7
8
9
%

website policy (serbian)

Poslednji put ažurirano: January 21, 2022

Postoji nekoliko slučajeva u kojima ćemo možda sačuvati vaše ime i prezime i podatke za kontakt (kao što su adresa e-pošte, broj telefona i poštanska adresa) upotrebom našeg veb-sajta. Ove informacije nećemo prikupljati bez saglasnosti i nikada ih nećemo upotrebljavati za plasman onlajn oglašavanja. Primeri u kojima biste mogli dobrovoljno da navedete svoje ime i kontakt podatke uključuju:

Odgovaranje na zahteve: vodimo evidenciju podataka, uključujući e-adresu i druge kontakt podatke, isključivo za odgovaranje na zahtev korisnika. Na primer, ako kliknete na vezu „kontaktirajte nas“ i pošaljete pitanje ili komentar, iskoristićemo vaše ime i prezime, e-adresu i broj telefona kako bismo vam poslali odgovor.

Ako samostalno zatražite da vas dodamo na našu listu za e-bilten, sačuvaćemo vašu e-adresu kako bismo vam slali svoj e-bilten.

Unošenjem svojih kontakt podataka na gorenavedene načine pristajete da Choreograph koristi te informacije kako bi vas kontaktirao povodom vašeg zahteva. Ova saglasnost je naša pravna osnova za upotrebu informacija na ovaj način.

Ako u bilo kom trenutku odlučite da povučete svoju saglasnost i želite da vas uklonimo iz naših marketinških e-poruka i e-biltena, ili da otkažete pretplatu na našu bazu podataka, možete da nam se obratite koristeći podatke iz odeljka Kontaktirajte nas Globalnog obaveštenja o privatnosti. Morate navesti svoje ime i prezime, e-adresu i jasna uputstva u pogledu promena koje tražite. Takođe, možete otkazati pretplatu na e-biltene tako što ćete kliknuti na vezu „otkazivanje pretplate“ koja se nalazi na kraju e-poruke.

Choreograph je kontrolor podataka odgovoran za vaše lične podatke (jer je ovaj ili sličan pojam definisan važećim zakonom) kada posetite naš veb-sajt ili nam ostavite kontakt podatke.

Koristimo neke ili sve od ovih informacija da bismo unapredili vaše iskustvo na veb-sajtu tako što obezbeđujemo sadržaj koji će vam se verovatno više svideti prilikom budućih poseta. Naša zakonska osnova za ovu vrstu obrade je to što imamo legitiman interes da razumemo i unapredimo vaše iskustvo na našem veb-sajtu.

Ako se ne slažete sa tim da koristimo kolačiće i gorenavedene informacije, možete sprečiti njihovo korišćenje podešavanjem pretraživača ili možete odlučiti da se isključite OVDE. Ako izaberete da ne prihvatite kolačiće, određene funkcije veb-sajta možda neće funkcionisati onako kako smo nameravali.

ŠTA SU KOLAČIĆI?

Kolačići su tekstualne datoteke koje sadrže male količine informacija koje vaš računar ili uređaj preuzima kada koristite naš veb-sajt. Mi možemo da prepoznamo ove kolačiće prilikom narednih poseta i oni nam omogućavaju da vas se setimo. Kolačići se javljaju u mnogo oblika i u nastavku vam pružamo dodatne informacije u vezi sa vrstama i kategorijama kolačića koji se koriste generalno i na ovom sajtu.

Kolačići prve i treće strane – da li kolačić pripada prvoj ili trećoj strani odnosi se na domen koji ga postavlja. Kolačići prve strane su oni koje postavlja veb-sajt koji korisnik posećuje, veb-sajt prikazan u prozoru URL adrese, npr. https://www.choreograph.com. Kolačići treće strane su oni koje postavlja domen koji nije domen veb-sajta koji korisnik posećuje. Ako korisnik poseti veb-sajt, a drugo lice postavi kolačić preko tog veb-sajta, to je kolačić treće strane.

Kolačić sesije – ovi kolačići omogućavaju operaterima veb-sajta da povežu postupke korisnika tokom sesije pretraživača. Sesija pretraživača počinje kada korisnik otvori prozor pretraživača, a završava se kada ga zatvori. Kolačići sesije se kreiraju privremeno. Kada zatvorite pretraživač, svi kolačići sesije se brišu.

U KOJU SVRHU KORISTIMO KOLAČIĆE?

Kolačići spadaju u jednu ili više kategorija navedenih u nastavku. Ovaj veb-sajt povremeno upotrebljava kolačiće koji spadaju u sve kategorije. Takođe, koristimo podatke iz kolačića za ciljanje koje na vaš računar postavljaju treće strane kada posetite druge veb-sajtove.

KAKO MOGU DA IZBRIŠEM KOLAČIĆE?

Ako želite da izbrišete bilo koje kolačiće koji su možda već na vašem računaru ili uređaju, pogledajte informacije u nastavku. Dodatne informacije su dostupne u Centru za kolačiće preferencija, koji će prikazati sve kolačiće koji se upotrebljavaju na ovom sajtu. Ako želite da sprečite čuvanje kolačića na svom računaru u budućnosti, pogledajte uputstva proizvođača svog pretraživača klikom na „Pomoć“ u meniju pretraživača. Dodatne informacije o kolačićima dostupne su na adresi http://www.allaboutcookies.org/, a o upotrebi kolačića za oglašavanje zasnovano na interesovanjima možete saznati više ovde www.youronlinehoices.com ili http://optout.networkadvertising.org/?c=1.

Posle brisanja naših kolačića ili onemogućavanja budućih kolačića možda nećete moći da pristupite određenim oblastima ili funkcijama našeg veb-sajta. Ako izbrišete kolačiće, instalirate novi pretraživač ili nabavite novi računar, moraćete ponovo da postavite kolačić za isključivanje tako što ćete se vratiti na ovaj sajt.

UPOTREBLJAVAMO SLEDEĆE KATEGORIJE KOLAČIĆA

STROGO POTREBNI KOLAČIĆI

Ovi kolačići su neophodni za funkcionisanje veb-sajta i ne mogu da se isključe u našim sistemima. Obično se postavljaju samo kao odgovor na postupke koje ste preduzeli, a koji se odnose na traženje usluga, kao što su podešavanje privatnosti, prijavljivanje ili popunjavanje obrazaca.

Možete podesiti svoj pretraživač tako da blokira ove kolačiće ili vas na njih upozori, ali tada neki delovi sajta neće raditi. Ovi kolačići ne čuvaju nikakve informacije za lično prepoznavanje.

KOLAČIĆI UČINKA

Ovi kolačići nam omogućavaju da brojimo posete i izvore saobraćaja kako bismo mogli da izmerimo i unapredimo učinak našeg sajta. Oni nam pomažu da saznamo koje stranice su najpopularnije i najmanje popularne i da vidimo kako se posetioci kreću po sajtu.

Sve informacije koje ovi kolačići prikupljaju su objedinjene i stoga anonimne. Ako ne dozvolite ove kolačiće, nećemo znati kada ste posetili naš sajt i nećemo moći da pratimo njegov učinak. Takvi kolačići mogu da sadrže kolačiće treće strane koje obezbeđuje Google analitika.

FUNKCIONALNI KOLAČIĆI

Ovi kolačići omogućavaju veb-sajtu da pruži unapređenu funkcionalnost i personalizaciju. Njih možemo da postavimo mi ili treća strana čije smo usluge dodali na naše stranice. Na primer, mogu da se koriste kao pomoć u pružanju usluga koje ste tražili, kao što su gledanje video snimka ili komentarisanje na blogu. Informacije koje ovi kolačići prikupljaju mogu biti pretvorene u anonimne i oni ne mogu da prate vašu aktivnost pretraživanja do drugih veb-sajtova.

Ako ne dozvolite ove kolačiće, neke ili sve od ovih usluga možda neće funkcionisati ispravno.

UPOTREBA OVOG SAJTA OD STRANE DECE I PODACI O DECI

Osetljivi smo na privatnost dece. Naš veb-sajt nije namenjen deci mlađoj od 13 godina, niti je usmeren ka njima. Izričito zahtevamo da deca ne daju informacije o sebi putem našeg veb-sajta. Ako smatrate da je vaše dete dalo ovakve informacije i želite da budu izbrisane iz naše baze podataka, možete nam se obratiti na e-adresu DPO@choreograph.com. Ako saznamo da smo prikupili informacije o detetu mlađem od 13 godina, izbrisaćemo ih.

VEZE KA SAJTOVIMA TREĆE STRANE

Veza od našeg do drugog veb-sajta ne podrazumeva našu preporuku saradnika ili veb-sajtova. Mi ne kontrolišemo veb-sajtove treće strane do kojih vode naše veze, niti preuzimamo odgovornost za njihov sadržaj ili politiku privatnosti. Kada počnete da pratite vezu koja vodi do drugog veb-sajta, Obaveštenje o privatnosti kompanije Choreograph se više ne primenjuje. Važno je da uvek pročitate politiku privatnosti svakog veb-sajta koji posetite.